Suomalainen johti kilpailua sunnuntaina turvallisen marginaalin turvin, kunnes pyörään tuli tekninen vika, jonka johdosta hän tippui kilpailussa sijalle 14. Eroa MM-pisteissä tällä hetkellä kolmantena olevaan Australian Will Ruprechtiin on seitsemän pistettä ja mukana mitalitaistelussa on myös Italian Matteo Pavoni sekä Chilen Ruy Barbosa.

Tänä viikonloppuna viime viikonlopun tapaan MM-sarjasta tuttua Supertestiä ei ajeta koronarajoitusten vuoksi ja viime viikonlopun enduro- sekä crossitesti ajetaan toiseen suuntaan. Extremetesti on muutettu lähes täysin uudenlaiseksi.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään viikonloppuun. Crossitestiä on kunnostettu viime viikonlopun jäljiltä ja se ajetaan nyt toiseen suuntaan, kuten muutkin erikoiskokeet. Extremetesti on muutettu käytännössä kokonaan. Nyt lähdetään tosissaan taistelemaan voitosta ja MM-mitalista, Kytönen kertoi perjantaina.

World Cup-arvolla ajettavaa Junior 1-luokkaa Kytönen johtaa ennen kauden kahta päätös osakilpailua kymmenellä pisteellä. Kilpailutapahtumat käynnistyvät huomenna lauantaina Portugalissa paikallista aikaa kello 9.00.

 

Teksti Roni Kytösen tiedotus, kuvat Dario Agrati