Joan Mir vauhdissa kisassa.

Valencian kisa oli Morbidellin ja Jack Millerin näytelmää viimeiseen kierrokseen asti, mutta lopulta seitsemäntenä maaliin tullut Joan Mir varasti show'n voittamalla maailmanmestaruuden sarjan toiseksi viimeisessä kisassa.

Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) otti jo kolmannen voittonsa tänä vuonna, Miller (Pramac Racing) siis kakkoseksi ja Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) kolmoseksi.

Joan Mir voitti Hondalla vuonna 2017 Moto3-luokan maailmanmestaruuden. Mies ajoi Kalexilla vuoden 2018 Moto2-luokassa ja siirtyi sitten Suzukille MotoGP-luokkaan. Huikeaa on, että jo toinen kausi toi maailmanmestaruuden. Suorituksen arvoa nostaa se, että Suzukilla on viimeksi voitettu MotoGP-luokan maailmanmestaruus vuonna 2000. Silloin asialla oli Kenny Roberts Jr.

Kanssakilpailijat onnittelemassa tuoretta maailmanmestaria.

MotoGP-sarja on viime vuodet ollut samalla tavalla yhden miehen show kuin Formula 1 -luokka autopuolella. Siinä missä formuloita on hallinnut jo seitsemännen maailmanmestaruutensa varmistanut Lewis Hamilton, MotoGP:tä on dominoinut Hondan tehdastiimin Marc Marquez. Hän on kuitenkin loukkaantumisensa vuoksi ollut sivussa suurimman osan vuotta, mikä on mahdollistanut sen, että MotoGP-luokka on ollut melkoinen jännitysnäytelmä tänä vuonna. Miltei joka kisassa on ollut eri voittaja.

Franco Morbidelli, Valencian kisan voittaja:

"Se oli uskomaton voitto. Annoin kisassa kaikkeni koko ajan ja lopulta minun piti kaivautua syvemmälle, löytääkseni jotain uutta viimeisellä kierroksella, koska Jack oli siinä ja kykeni saamaan minut kiinni ja taistelemaan lopuksi. Minun täytyi löytää jotain ekstraa, ja onneksi kykenin siihen. Se oli hieno kamppailu Jackin kanssa. On aina hienoa taistella hänen kanssaan, voittaa tai hävitä, joten nautin kamppalilusta ja onnittelut hänelle. Hän oli aivan yhtä hyvä kuin minäkin. Minulla on hieno tunne tässä vuodesta. Pärjäsimme hyvin ja tänään juhlimme ja sitten kohti Portimaoa!"

Maailmanmestari Joan Mir:

Sampanjaa mestaruuden kunniaksi.

Joan Mir: Sampanjaa mestaruuden kunniaksi.

"Tarvitsen luultavasti suihkun ymmärtääkseni tilanteen! Tämä on jotain sellaista, jonka eteen olen taistellut koko elämäni, jo kymmenvuotiaana minulla oli tämä unelma, enkä koskaan pysähtynyt kunnes saavutin tittelin. Joten mitä voin sanoa? Voin aloittaa sanomalla kiitos suurelle joukolle ihmisiä, jotka ovat pysyneet rinnallani ei vain tänä vuonna, mutta myös aiemmin, tehdäkseen minusta mitä olen ja saavuttaakseni tämän tuloksen. Haluan kaikkein ensimmäiseksi kiittää perhettäni, ja sitten Suzukia tilaisuudesta, jonka he antoivat minulle 2018. Ja nyt, kahta vuotta myöhemmin olen maailmanmestari! En rehellisesti sanoen odottanut sitä vielä, odotin sitä joskus tulevaisuudessa. Mutta me saimme mestaruuden, ja nyt se on meidän, joten olen onnellinen!"