Golden Age -skootteri julkistetaan virallisesti vuoden 2021 keväällä. Malli tavoittelee sotaa edeltävän ajan tyyliä ja tunnelmaa "modernina inkarnaationa", todetaan Nmoton sivustolla.

– Me täällä Nmotossa olemme aina olleet inspiroituneita Art Deco designista. Mutta olemme myös futuristisia yhtä paljon kuin olemme klassistisia, yrityksen perustaja Alexander Niznik toteaa.

Golden Age kanavoi vuosimallin 1936 Henderson Courtney prototyypin nykypäivään yhdistämällä ajattoman muotoilun moderniin teknologiaan käyttämällä uutta BMW C 400 X:ää sen pohjana.

Vuosimallin 2020 BMW C 400 X, jonka tekniikka Golden Agessa on.

Vuosimallin 2020 BMW C 400 X, jonka tekniikka Golden Agessa on.

Linjakasta streamlineria kuljettaa vuosimallin 2020 BMW:n 350 kuutiosenttimetrinen moottori noin 35 hevosvoiman teholla ja tarjoaa kaiken mahdollisen mukavuuden, teknologian ja luotettavuuden mitä C400X:ään on rakennettu. Matala painopiste varmistaa sen, että Golden Age on sekä tehokas että ketterä kaupunkien kaduilla unohtamatta äärimmäistä käytännöllisyyttä ja visuaalista voimaa.

Kuten kuvista näkyy, mallin design on jo valmis, ja ensimmäisten prototyyppien valmistus menossa. Tuotantoversio julkistetaan keväällä 2021.

Golden Age -variaatioita.

Golden Age -värivariaatioita.

Mikäli Nmoton nimi kuulostaa tutulta, niin se julkisti pari vuotta sitten äärimmäisen hienon Nostalgia-mallin, jonka inspiroijana toimi vuosimallin 1934 BMW R7 -prototyyppi. Siitä tarinaa enemmän täällä:

Nmoto Nostalgia: moderni versio kuuluisasta 1934 BMW R7 -prototyypistä, moottoripyörien "Mona Lisasta"

BMW:n C 400 X -skootterissa on CVT-vaihteisto, ABS-jarrut ja vetoluistonesto vakiona. On mielenkiintoista nähdä, onko Niznik saanut sijoitettua Golden Ageen myös sen 6,5 tuuman TFT-näytön pyörän henkeen sopivalla tavalla.

Lisätietoja Nmoton sivuilta täältä.

 

Teksti Erkki Mäki, kuvat Nmoto.

Golden Age etupuolelta.

Golden Age etupuolelta.