– Emme aliarvioi sitä pettymystä, minkä tämä päätös aiheuttaa monille. Teimme varhaisen ja loogisen päätöksen antaaksemme varmuutta ja selkeyttä kisan faneille ja kaikille muille, jotka ovat osallisina tapahtumassamme. TT luottaa tuhansiin vapaaehtoisiin ja virkailijoihin organisaatiossaan, emmekä voi toimia vastuullisesti kuin kisat toteutuisivat ja toivottaa kymmeniä tuhansia ihmisiä tervetulleiksi saarelle kesäkussa rokotusohjelman globaalista kehittymisestä huolimatta, totesi Mansaaren hallituksen talousministeri Laurence Skelly.

Hallitus kertoi käyneensä läpi kaikki mahdolliset skenariot ajojen järjestämiseksi, kuten niiden siirtämisen myöhempään ajankohtaan, mutta totesi sen mahdottomaksi vaativien järjestelyjen vuoksi.

Toistaiseksi hallitus elättää toivoa siitä, että Classic TT -ajot ja Manx GP voidaan järjestää myöhemmin ensi vuoden mittaan, mutta varsinaiset TT-ajot siirtyvät vuoteen 2022. Classic TT ja Manx Grand Prix järjestetään tällä tietoa 21.8-3.9.2021. Lopullinen päätös asiasta tehdään keväällä.

Päätös haluttiin tehdä niin aikaisin kuin mahdollista sen vuoksi, että jokainen, johon tapahtuma ja sen järjestelyt vaikuttavat, voi suunnitella ajankäyttönsä vastaavasti.

Teksti Erkki Mäki, kuva IOMTT.