Sturgisin Harley-Davison kokoontumisajotapahtuman järjestäjät tiedottivat eilen, että tapahtuma järjestetään 6. - 15. elokuuta 2021. Samalla tiedotettiin myös ensimmäisestä esiintyjästä, joka on Kid Rock. Luvassa on myös surmanajoa ja hyväntekeväisyysajoja.

Ralliin ilmoittautuminen ja rekisteröityminen on jo avattu. Sturgisin vuotuinen tapahtuma on maailman suurin moottoripyöräkokoontuminen, jossa on jopa yli 500 000 kävijää.

Tapahtuman virallisessa tiedotteessa todetaan, että "bikerit ovat innokkaasti tulossa juhlimaan vapauksista, jotka ovat Yhdysvaltain perustuslain takaama kaikkien amerikkalaisten syntymäoikeus".

Yritykset luottavat tiedotteen mukaan siihen, että vuoden 2021 tapahtuma voidaan järjestää turvallisesti. Esimerkiksi monilla leirintäalueilla on runsaasti tilaa, minne levittäytyä.

Sturgis Buffalo Chipin pääjohtaja Rod Woodruff totesi, että "tiedämme viime kesästä, että ulkoilmatapahtumia voidaan järjestää turvallisesti, kunhan varotoimenpiteet huomioidaan. Valtaosa ihmisistä toimii vastuullisesti ja pitää sosiaalista etäisyyttä. Plus että luotamme siihen, että erittäin tehokkaita rokotteita tulee pian markkinoille".

Kyseessä on 81. kerta kun Sturgisin Ralli järjestetään. 

Vuoden 2020 tapahtuman epäillään olleen vastuussa yli 266 000 koronavirustartunnan leviämisestä. Myös synkempiä lukuja on esitetty.

Aiheesta lisää täällä:

Sturgisin vuotuinen mp-kokoontuminen saattoi aiheuttaa jopa yli 266 000 koronatartuntaa

Sturgisin vuotuiseen mp-ralliin odotetaan 250 000 vierasta koronavirustartuntojen kasvusta huolimatta

 

Teksti Erkki Mäki, kuva Sturgis.com LCC