BMW:n R 18 -malli on tarkoitettu heille, jotka ovat kiinnostuneet samantyyppisistä pyöristä kuin Harley-Davidson tai Indian. Samalla BMW ilmiselvästi haluaa kilpailla amerikkalaisvalmistajien kanssa heidän omalla maaperällään. Asemia vahvistaisi myös täysin katetun matkaversion tuominen mallistoon.

Bike Socialin mukaan BMW on jättänyt tavaramerkkihakemuksen, jossa se kutsuu täysin katettua R 18:sta versiota Transcontinentaliksi. Nimi "Mannertenvälinen" istuisi vääntävää ja leppoisaa matkantekoa tarjoavalle pyörälle paremmin kuin hyvin.

BMW R 18 on iso pyörä ja varsin erityinen sellainen. Sen koko design on rakennettu kaksisylinterisen 1800-kuutiosenttimetrisen bokserimoottorin ympärille. Saadakseen moottorista kaiken mahdollisen irti, BMW luonnollisesti laajentaa mallitarjontaa.

Kunnollinen matkakate ja hyvät sivulaukut tekisivät R 18:sta erinomaisen sopivan pitkän matkan ajoon.

Ulkonäöltään Mannertenvälinen R 18 muistuttaa kovasti amerikkalaisia matkapyöriä. Tarjolla on vain toisenlaisella kaksisylinterisellä moottorilla varustettu vaihtoehto – ja tietenkin myös baijerilainen tyyli. Täytyy muistaa, että bokserikone vie automaattisesti painopisteen alas, mikä tekee isommastakin pyörästä helpomman käsiteltävän hitaissa vauhdeissa.

Oletettavasti pyörän moottori, runko ja hallintalaitteet pysyvät samoina. 

Aiheesta lisää sivuillamme:

Uusi BMW: klassistakin klassisempi R 18 Classic – isku Harleyn vyön alle

Tässä se nyt lopulta on: jättibokserilla varustetun BMW R 18 kruiserin "virallinen" versio


Teksti Erkki Mäki, kuvat BMW ja BikeSocial.

BMW R 18. Tulevan täysinkatetun touring-version mallinimi saattaa olla Transcontinental.

BMW R 18. Tulevan täysinkatetun touring-version mallinimi saattaa olla Transcontinental.