"Alpine"-mallinimen ja näköjään siniharmaan värityksen lisäksi emme tiedä tässä vaiheessa oikeastaan mitään muuta varmaa koko pyörästä. Nimi ja väritys sekä kuvassa oleva logo viittaavat vahvasti ranskalaiseen Automobiles Alpineen, joka nykyään on osa Renault-konsernia.

Brändi tunnetaan urheilu- ja kilpa-autoistaan. Se on Rellulle vähän samaa kuin AMG on Mercedekselle. Renault osti brändin 1973, ja se elvytettiin 2017. Alpine osallistuu F1-sarjaan 2021.

Onko kyseessä sitten samanlainen yksittäinen tilaustyönä Alpinelle tai yhteistyössä sen kanssa valmistettu supermalli kuten jokunen vuosi sitten, kun MV teki sellaisen yhteistyössä Zagaton kanssa? Vai onko vaihtoehtona sittenkin yhteistyössä kehitetty uusi moottori? Joka tapauksessa otsikkokuvassa on nähtävissä sekä MV Agustan että Alpinen logot, ja se kertoo siitä, että kyse ei ole pikkujutusta.

Aiheesta lisää tässä: Uusi MV Agusta F4Z onkin Zagaton suunnittelema uniikkipyörä.

MV Agusta on viime vuosina muuttanut suuntaansa melko voimakkain liikkein, joten aivan helppoa ei ole arvata, mistä on kysymys. Toisaalta yrityksen pääjohtaja Timur Sardarov on lehtihaastattelussa kertonut, että italialaisvalmistajalta on tulossa adventuremalli.

Nimi "Alpine" sopisi seikkailupyörälle paremmin kuin hyvin. Odotamme mielenkiinnolla.

Teksti Erkki Mäki, valokuvat MV Agusta.