Toimintoja voi ohjata joko puheella tai ohjaustangon ohjaimella.

Toimintoja voi ohjata joko puheella tai ohjaustangon ohjaimella.

Honda ilmoitti julkistaneensa Honda Smartphone Voice Control- (HSVC) eli ääniohjausjärjestelmän sekä Android-puhelimiin tarkoitetun Honda RoadSync appin moottoripyöriinsä.

Road Sync appi on kehitetty käytettäväksi yhdessä HSCV:n kanssa ja se tulee ilmaiseksi ladattavaksi Euroopassa joulukuun 2020 mittaan. Sovelluksen avulla käyttäjät pystyvät hyödyntämään Android-älypuhelimensa ominaisuuksia.

Honda Smartphone Voice Control on valmiiksi mukana vuosimallin 2021 X-adv, CB1000R ja Forza 750 -malleissa ja sen saa optiona Forza 350 -skoottereihin.

HSCV mahdollistaa sen, että kuljettaja voi ohjata langattomasti Bluetoothin kautta matkapuhelintaan. Jos käyttäjä on ladannut Honda RoadSync -sovelluksen, yhdistänyt sen Bluetoothin avulla Android käyttöjärjestelmällä varustettuun matkapuhelimeen ja kypäräpuhelimeen, kuljettaja pystyy: 

 • - navigoimaan helposti suosikkipaikkoihinsa ja poi-pisteisiin.
 • - ottamaan vastaan ja soittamaan puheluja.
 • - vastaanottamaan ja kirjoittamaan tekstiviestejä.
 • - kuuntelemaan musiikkia suosikkistriimaussovelluksen kautta.
 • - tarkistamaan päivittäisen sääennusteen, ja navigointisovellusta käyttäessään myös reittisään.

 

Honda Smartphone Voice Control systemin ja Honda RoadSync appin avulla voi ohjata Android-puhelimen toimintoja puheohjauksella tai ohjaustangon ohjaimella.

Honda Smartphone Voice Control systemin ja Honda RoadSync appin avulla voi ohjata Android-puhelimen toimintoja puheohjauksella tai ohjaustangon ohjaimella.

Kaikki tämä sovelluksen toiminnallisuus on käytettävissä puheohjauksen tai ohjaustangon nelisuuntaisen ohjaimen avulla. Mikä parasta, kuljettaja voi pitää älypuhelintaan turvallisesti taskussa ja olla silti täysin yhdistettynä.

Hondan RoadSync appi tulee jakeluun Euroopassa joulukuusta lähtien ensin Englannissa ja sitten EU-maissa vuoden 2021 mittaan.

Honda Road Sync lukee ääneen kuljettajan vastaanottaman tekstiviestin.

Honda Road Sync lukee ääneen kuljettajan vastaanottaman tekstiviestin.

Honda RoadSyncin päätoiminnot: 

 • Navigointi: Google Maps tuottaa navigoinnin Honda RoadSync'iin. Suuntaohjaus annetaan kuljettajalle äänikomentoina. Ennakkoon järjestlemään voidaan tallentaa viisi suosikkipaikkaa. Määränpään voi asettaa myös puhekomennolla*.
 • Puhelut: järjestelmään voi tallentaa viisi tärkeintä numeroa ja ne voidaan valita puheohjauksella*. Järjestelmä kertoo puheella soittajan nimen.
 • Viestit: järjestelmässä on viisi ennalta asetettua pikaviestiä, jotka voidaan vaihtaa personoituihin viesteihin. Kuljettaja voi etsiä puhekomennolla kontaktin *, sitten antaa puhuen lähetettävän tekstiviestin sisällön. Järjestelmä lukee ääneen tulleiden viestien sisällön. Tuettuihin viestisovelluksiin kuuluvat WhatsApp ja Facebook Messenger.
 • Musiikki: kuljettaja voi esivalita suosimansa musiikkisovelluksen (Google Play Music, Spotify, Amazon Music, jne.) Honda RoadSync'in asetuksista ennen lähtöä.
 • Sää: Sovelluksesta voidaan katsoa paikallinen sääennuste joko seuraavalle tunnin, kolmen tai viiden tunnin jaksolle. Navigointia käytettäessä saatavilla on myös määränpään yksityiskohtainen sääennuste.
 • * Toiminto ei ole saatavilla Forza 350:ssä.
 
Teksti Erkki Mäki, kuvat Honda.

 

Vuoden 2021 malliseen Honda X-Adv -skootterihybridiin on saatavilla jo Honda Smartphone Voice Control system sekä Honda RoadSync app.

Navigointia Forza-skootterilla.