MV Agusta teki yhteistyössä ranskalaisen kilpa-autovalmistaja Alpinen kanssa rajoitetun sarjan Superveloce Alpine -pyöriä.

Superveloce Alpinessa on voimanlähteenä MV Agustan 147 hevosvoiman tehoinen kolmisylinterinen 798 cm3 rivimoottori, ja pyörän huippunopeus on yli 240 km/h. Malli on myös poikkeuksellisesti varustettu ja sen grafiikka, väritys ja yksityiskohdat on viilattu urheiluato Alpine 110:n mukaisiksi.

Pyörän ulkonäöstä vastaa MV Agustan muotoiluosasto, joka on tehnyt läheistä yhteistyötä Alpinen vastaavan kanssa. Sekä auto että pyörä ovatkin vaikuttavan näköisiä ja pyörä kiinnostava synteesi molempien brandien omasta laadusta.

Superveloce Alpinen sininen väritys vastaa hienosti Alpine A110:n väritykseen. Esiinnostettu "A"-logo katteissa löytyy myös A110:n detaljeista, samoin Alcantara-kankaiset istuimet, joissa on sininen tikkaus sekä CNC-koneistetut mustat vanteet.

– Tämä poikkeuksellinen yhteistyö Alpinen kanssa on osa visiotamme, kommentoi MV Agustan pääjohtaja Timur Sardarov menestystä. – Uusien mallien kehittäminen ja julkistaminen on tärkeä elementti kaksi vuotta sitten esittelemässämme teollisessa suunnitelmassa. Superveloce Alpine on viimeisin menestyksekäs esimerkki tästä politiikasta, ja todiste siitä, että ponnistelumme kannattavat. Olen ilahtunut uudesta välittömästä menestyksestä, erityisesti koska voimme jakaa sen hankkeen kumppaneidemme kanssa: Alpinen, jonka brändin ja yrityksen kanssa meillä on niin paljon yhteistä.

Aiheesta aiemmin:

MV Agusta liittoutui moottoriurheilulegenda Alpinen kanssa – tuloksena Superveloce Alpine

Teksti Erkki Mäki, kuvat MV Agusta.