Stuart Garner otti haltuunsa klassisen moottoripyörävalmistajan Norton Motorcyclesin vuonna 2008. Garner määrättiin lainsäätäjän toimesta maksamaan takaisin niiden kolmen eläkesäätiön varat, joita hän oli hallinnut uskottuna miehenä välitysmiehen mukaan epärehellisin keinoin. 

Välitysmiehen päätöstä seurasi tutkimus, joka perustui 30 henkilön väitteisiin siitä, että Garner oli toistuvasti jättänyt palauttamatta varat. Eläkelainsäädäntö määrää, että uskotun miehen pitää siirtää varat kuuden kuukauden sisällä siitä, kun ne on tuloutettu.

Oikeus päätti olla käsittelemättä Garnerin valitusta päätöksestä. Se on uusi isku liikemiehelle, joka näyttää olevan askelen lähempänä henkilökohtaista konkurssai.

Leicesterin kaupunginneuvosto on jo hakenut hänelle henkilökohtaista konkurssia.

15,5 miljoonan euron suuruinen takaisinmaksu eläkeoikeuksien omistajille, joiden enemmistöstä suurin osa ei koskaan ole ollut Nortonin työntekijöitä, on ollut pysäytyksissä sen aikaa, kun oikeus on käsitellyt Garnerin valitusta.

Garner, joka oli kolmen Nortonin eläkerahaston uskottu mies, on investoinut kaikki rahastojen jäsenten säästöt omaan yritykseensä, mutta Norton joutui konkurssihallinnon haltuun 29.1.2020.

Asiasta lisää Guardianin sivuilla.