Messut ovat järjestyksessä jo 78:t, ja niiden lehdistölle ja ammattilaisille tarkoitettu osuus on 23. ja 24. päivä marraskuuta, kerrotaan EICMA S.p.A.:n eilen julkaisemassa tiedotteessa. Samalla yritys vahvistaa uudet, aiempaa kaksi viikkoa myöhäisemmät päivämäärät messutapahtumalle. Yleisölle tarkoitetut tapahtumat järjestetään 25. - 28.11.

Alunperin messut oli ajoitettu 9.-14.11., mutta aikataulun muutos tehtiin messualueen tapahtumakalenterin harmonisoimiseksi.

"Vaikka tärkeitä luottamuksen merkkejä on nähtävissä", EICMA S.p.A.:n pääjohtaja ja  Confindustria ANCMA:n (National Association of Bicycles, Motorcycles and Accessories) hallituksen puheenjohtaja Paolo Magri totesi, "pandemian vaikutukset ovat tiivistäneet Fiera Milanon (messualueen) koko kalenteria. Olemme keskustelleet alan teollisuuden kanssa, ja kun meillä on messukumppani, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä vuodesta 1950 lähtien, päätimme siirtää EICMA-messujen päivämäärää, kasvattaaksemme kaikkien aikataulutettujen tapahtumien vaikutusta ja kiinnostavuutta."

EICMA on moottoripyöräalan tärkein messutapahtuma, ja sen aikana Fiera Milanon messuhalleissa vierailee noin 500 000 ihmistä kaikkialta maailmasta.

Messutapahtuma jätettiin järjestämättä vuonna 2020 koronapandemian vuoksi, joten on ymmärrettävää, että uudesta aikataulusta tiedotetaan näin aikaisin. Messualueen tapahtumakalenterin tiivistäminen tarkoittanee sitä, että kun vuoden 2021 alkupään tapahtumia joudutaan vielä perumaan, hieman myöhempien messujen aikatauluja siirretään, ja se vaikuttaa automaattisesti loppuvuoden tapahtumien päivämääriin.