Saksalaisten viranomaisten päästödokumentaatiot paljastavat, että uusi KTM 1290 Super Duke RR on tulossa jo ennestään erinomaisen vaikuttavan Super Duke R:n rinnalle. Se, että asia on jo näin pitkällä kertoo, että mallin julkistus on edessä "minä päivänä tahansa".

2021 1290 Super Duke RR:ssä ja Super Duke R:ssä on Euro 5 -päästönormien mukaisiksi päivitetyt moottorit. Teho säilyy samassa 132 kilowatissa / 177 hevosvoimassa kuin 2020 mallissakin.

Mielenkiintoista on, että vaikka moottorit ovat periaatteessa samat, Super Duke RR:n moottori tuottaa hieman enemmän hiilimonoksidipäästöjä kuin R, mutta toisaalta vähemmän hiilivetyjä ja typen oksideja. Se saattaa kertoa eroista pakoputkistossa.

Vielä ei ole tietoa siitä, mitä muita eroja pyörien välillä on, mutta RR:n alustan päivittäminen WP APex Pro'hon saattaa olla osuva veikkaus. Myös osa osista saattaa olla valmistettu hiilikuidusta painon vähentämiseksi. Myös takovanteet kuulostavat uskottavalta optiolta. Mikäli pakoputkistoissa on eroa, niin vähintään toisessa lukee Akrapovic.

Asiasta kertoi Motocycle.

Teksti Erkki Mäki, kuvat KTM.