Bajaj Auto kertoi aiemmin tällä viikolla sopineensa Maharasthran alueen hallituksen kanssa uuden tuotantolaitoksen pystyttämisestä sellaisten premium-moottoripyörien kuin KTM, Husqvarna ja Triumph valmistamisesta.

Bajaj Auto omistaa tällä hetkellä 48 prosentin osuuden itävaltalaisvalmistaja KTM:stä.

Bajaj on investoimassa satoja miljoonia euroja nykyisen tehtaan lähistölle tulevaan uuteen tuotantolaitokseen Chakanissa. Siellä valmistetaan aikanaan jo lueteltujen merkkien lisäksi myös sähkömoottoripyöriä. Bajaj kertoi aiemmin hankkineensa omistukseensa  myös Excelsior-Henderson-tuotemerkin ja aloittavansa sen valmistuksen piakkoin.

– Uskomme, että moottoripyörien premium-segmentti kasvaa nopeammin kuin muut, ja Bajaj on hyvässä asemassa hyödyntämään tilannetta. Ja sama pätee sekä kotimaisten että vientimarkkinoittemme osalta, Bajaj Auton pääjohtaja Rakesh Sharma totesi.

Bajajin premium-merkkejä ovat Dominar, KTM, Husqvarna sekä ne mallit, jotka se valmistaa Triumphille alkuvuodesta solmitun sopimuksen seurauksena.

Bajajin mp-myynti laski, vienti mukaanlukien, huhti-marraskuun aikana noin 21 prosenttia. Samaan aikaan premium-pyörien myynti kasvoi 24 %. Bajaj uskoo, että premium-pyörien vienti vetää jatkossakin samaa tahtia.

Uuden tehtaan kapasiteetti, kunhan tehdas pyörii täysillä, on noin miljoona moottoripyörää vuodessa. Nykyisen tehtaan kapasiteetti on 1,2 miljoonaa pyörää. Tehdas työllistää valmistuttuaan noin 2500 henkilöä.

Asiasta kertoi Hindustan Times.

Asiasta lisää sivuillamme:

Kisa klassisten mp-brändien omistamisesta kiihtyy: elvytysvuorossa myyttinen Excelsior-Henderson

Triumph ja Bajaj Auto ryhtyvät yhteistyössä kehittämään 200 - 750 -kuutioisia malleja

KTM aloittaa Husqvarnojen valmistuksen Intiassa 2017