- Kauden päättyessä istuimme Veskun ( Vesa Kytönen) kanssa naamatusten perimmäisten kysymysten äärelle; miksi me teemme tätä hommaa. Totesimme molemmat, että intohimo lajia kohtaan on edelleen vahva ja haluamme tukea nuoria, lupaavia ja motivoituneita kuljettajia urallaan eteenpäin. Siinä se meidän perusmissio on edelleen eikä muuksi muutu. Eli jatketaan, tiimipäällikkö Harri Leppälaakso kertoi.

Kulunut kilpailukausi oli monella tapaa haasteellinen syystä, jonka kaikki tietävät. Lisäksi Juusolla (Matikainen) ja Pyryllä (Juupaluoma) oli vakava loukkaantuminen. Onneksi molemmat kuskit ovat toipuneet vammoistaan ja päässeet pyörän päälle - täynnä intoa.

Tiimi kiertää kotimaan SM-sarjojen lisäksi ainakin enduron EM-sarjassa ja valikoiduissa MM- sarjan osakilpailuissa. Kuskien tavoitteet ovat korkealla, mutta silti realistisia. Juupaluoman veljekset lähtevät tavoittelemaan mestaruuksia EM-sarjoista ja onnistumisia MM-osakilpailuissa. Roni Salin hamuaa CC:n sekä enduron Suomen mestaruuksia ja tavoittelee CC:ssä myös Eurooppa cupin voittoa. Niko Puotsaari lähtee kirkastamaan mitaliaan enduron U20-luokassa ja hyviä sijoituksia MM-, sekä EM-kilpailuissa. Viivi-Maria Mäkinen lähtee kerryttämään kokemustaan. Motocross puolella Juuso Matikainen lähtee tavoittelemaan MX1-luokan Suomen mestaruutta ja myös Salin sekä Puotsaari tulee ajamaan joitain motocross-kilpailuja.

Kuvassa endurotiimi vasemmalta: Roni Salin, Pyry Juupaluoma, Peetu Juupaluoma, Niko Puotsaari ja Viivi-Maria Mäkinen. Kuva: Studio Viljakainen.

Kuvassa endurotiimi vasemmalta: Roni Salin, Pyry Juupaluoma, Peetu Juupaluoma, Niko Puotsaari ja Viivi-Maria Mäkinen. Kuva: Studio Viljakainen.

- Uskon, että tulevasta kaudesta tulee toteutumisen osalta kohtuullinen. On tämän koronan kanssa jo opittu elämään ja kilpailuja pystytään järjestämään. Juuso, Juupaluomat ja Salin jatkavat siitä, mihin edellisen ehjän kauden jälkeen jäivät. En epäile hetkeäkään kavereiden kilpailukykyä. Tekeminen on minun silmiini hyvin ammattimaista. Mukava saada myös Niko mukaan porukkaan. Näyttöjä on viime kaudelta ja nuorimies tuntuu olevan erittäin motivoitunut. Halu kehittyä on kova. Nikolla on upeasti koko perheen tuki taustalla, joka on ensiarvoisen tärkeää. Viivi-Marian otteita ollaan seurattu muutaman vuoden ajan. Hänessä näemme paljon potentiaalia. Tuleva kausi on nuorelle naiselle opettelua, mutta ennakkoluulottomasti on lähdettävä liikkeelle. Halusimme myös osaltamme ylläpitää Suomen naisenduron tulevaisuutta, kun lajin kirkkaimmat suomalaistähdet lopettivat tai ovat tauolla, Leppälaakso päättää.

Kuljettajat 2021:

  • - Pyry Juupaluoma - Husqvarna TX 125
  • - Peetu Juupaluoma - Husqvarna TE 250i
  • - Roni Salin - Husqvarna FE 250
  • - Niko Puotsaari - Husqvarna TX 125
  • - Viivi-Mari Mäkinen - Husqvarna TX 125
  • - Juuso Matikainen - Husqvarna FC450

 

Kytönen Motorsport kiittää kaikkia suuresti kuluneesta kaudesta 2020 ja toivottaa kaikille menestystä, terveyttä sekä onnea vuodelle 2021!

Teksti: Kytönen Motorsport tiedotus. Kuvat: Studio Viljakainen.

Juuso Matikainen, motocross. Kuva: Studio Viljakainen.

Juuso Matikainen, motocross. Kuva: Studio Viljakainen.