Hondan tehdastallin Kevin Benavides ajoi toiseksi etapilla.

Hondan tehdastallin Kevin Benavides ajoi toiseksi etapilla.

Amerikkalainen Skyler Howes ajoi kokonaiskisan kärkeen kolmannen kisapäivän jälkeen. 629 kilometrin mittaisen Wadi Ad-Dawasiriä kiertäneen etapin voitti KTM:n tehdastallin Toby Price, kakkoseksi kipusi Hondan tehdastallin Kevin Benavides ja kolmanneksi maanantaina kytkinongelmista kärsinyt KTM:n tehdastallin Matthias Walkner. Howes oli siis eilen neljäs.

KTM-yksityistallia edustava Howes oli 6 min 16 sek hitaampi kuin Price ja on nyt 33 sekunnin etumatkalla kokonaiskisan johdossa. Kakkosena eilisen jälkeen on Husqvarnan tehdastallin Xavier de Soultrait ja kolmantena KTM:n Toby Price. Kolme kokonaiskisan ensimmäistä on puolentoista minuutin sisällä toisistaan.

3. etapin tulokset.

3. etapin tulokset.

Howes oli – syystäkin – tyytyväinen päivän ajoonsa.

– Tänään oli hyvä päivä. Löysin sopivan flow'n jo varhain dyyneillä, ja kun asiat avautuivat, tunsin oloni kotoisaksi. Hiekkaiset radat kanjonien läpi ja kiviset solat olivat todella hauskoja. Minulla oli vain hauskaa. Sain ajettua kiinni kourallisen kavereita edestäni ja meillä oli kova kamppailua loppuun asti, Howes vakuutteli.

KTM:n päivä oli huomattavasti parempi kuin edellinen. Pricen 13. Dakarin etappivoitto nosti hänet jo kolmanneksi, oltuaan sijalla 15. edellisen päivän jäljiltä. Price toimii siis reitinavaajana keskiviikkona.

KTM:n tehdastallin Matthias Walkner ajoi kolmanneksi 3. etapilla.

KTM:n tehdastallin Matthias Walkner ajoi kolmanneksi 3. etapilla.

– Kaikki meni hienosti tänään – ei kolareita, pyörä on ollut hyvä, ja löysin hyvän rytmin, Price kertoi. – On hienoa voittaa jo toinen osuus tänä vuonna, mutta tällä hetkellä tämä on kuin jojoilua – on vaikeaa johtaa etappia, koska voit menettää paljon aikaa, ja sitten täytyy seuraavana päivänä puskea kovemmin päästäksesi kärkeen jälleen. Toivottavasti joku päivä pääsemme helpommalla, navigointi ei ole niin rankkaa, ja voin hieman ajaa kaulaa muihin. Juuri nyt jokainen päivä on merkityksellinen, ja jos kisa jatkuu tällaisena ja kaikki pysyvät kunnossa, ja pyörät toimivat, kamppailu voitosta venyy aivan viimeiseen päivään asti.

Kokonaistilanne 3. etapin jalkeen.

Kokonaistilanne 3. etapin jalkeen.

Edellisvuoden voittajalla Ricky Brabecilla oli vuorossa huonompi päivä, hän hävisi Pricelle 21m39s ja putosi kokonaiskisan 13.

Kokonaistilanne muuttui kolmannen kisapäivän jälkeen huomattavasti myönteisemmäksi takavuosien hallitsijan KTM:n kannalta. Kun maanantain jäljiltä listalla ei ollut yhtään Kotarin tehdastallin edustajaa 10 parhaan joukossa, niin nyt niitä oli kaksi, ja kärjessä vielä yksityistallin KTM.

Hondia toptenissä oli kolme, Husqvarnoja kaksi ja Yamahoja kaksi. Keskiviikon jäljiltä voi kaikki taas olla toisin.

Teksti Erkki Mäki, kuvat Dakar-organisaatio.

Luciano Benavides Husqvarna.

Luciano Benavides Husqvarna.