Kumpikin on valmistautunut kokeiluun jo kuukausien ajan treenaamalla, joten ihan päähänpistosta ei ole kyse. Kyse on kuitenkin ainutlaatuisesta tilanteesta, jossa kaksi kaikkien aikojen parasta moottoriurheilijaa, seitsenkertainen F1-maailmanmestari Lewis Hamilton ja yhdeksänkertainen MotoPG-mestari Valentino Rossi vaihtavat ajokkejaan päiväksi.

Kamerat olivat paikalla joka hetki, kun tilaisuutta valmisteltiin, joten nyt on sinun mahdollisuutesi katsoa kulissien taakse kun lajiensa legendat LH44 ja VR46 valmistautuvat erityiseen päiväänsä.

Valentino Rossi ajoi Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+ autoa, jolla Hamilton voitti Formuloiden maailmanmestaruuden 2017. Hamilton puolestaan kokeili vuosimallin 2019 Monster Energy Yamaha MotoGP YZR-M1 -pyörää, jolla Rossi vain muutamia viikkoja aiemmin kisasi radalla.

Miehet radalla toistensa ajoneuvoilla.

Miehet radalla toistensa ajoneuvoilla.

Tilaisuuden merkittävyys ei jäänyt kummaltakaan mieheltä huomiotta. He eivät myöskään jätä salaisuudeksi sitä, että ihailevat ja kunnioittavat toisiaan. Muun aiemman treenin lisäksi herrat mentoroivat toisiaan, ja ajoivat useampia kierroksia toistensa ajoneuvoilla ja jakoivat näkemyksiään miten parantaa ajosuoritusta.

Lewis Hamilton ajaa numerolla 44 ja Valentino Rossi 46, siitä videon nimi. Voit katsoa videon myös täällä.

Teksti Erkki Mäki, kuvat ja video Monster Energy.