Kyseessä on itävaltalaisen kilpa-ajajan Georg Pacherin luomus. Valitettavasti hän menehtyi sairauden seurauksena 2014, mutta oheinen auto on viimeinen hänen käsiensä tuote, ja tunnetaan nimellä Puch TR5.

Osa autosta sai alkunsa Fiat 500:na, ennen kuin Pacher otti sen käsittelyynsä. Pacher oli tunnettu nimi ylämäkikisoissa, ja modifioi Fiateja vuosien ajan jo ennen tätä viimeistä luomustaan. Sen kerrotaan tuottaneen yli 300 hevosvoimaa 11 000 kierroksella minuutissa. Pacher saavutti melkoista painonsäästöä rakentamalla autoon putkirungon.

Hayabusa-pohjaisen V8:n tehonmittausta.

Hayabusa-pohjaisen V8:n tehonmittausta.

Auto on matala, aggressiivinen ja tietenkin siinä on lisäksi tuo uskomaton Hayabusa-V8. Vaikka Pacher menehtyikin, hänen luomuksensa elävät yhä, ja oheisella autolla kilpailtiin ainakin vielä 2019.

Videon ensimmäisessä osassa autoa mitataan dynossa ja sen jälkeen sillä osallistutaan itävaltalaiseen ylämäkikisaan St. Agatha Bergrennenissä 2019. Puch TR5 näyttää sellaiselta, että sitä varmasti ajaa suu messingillä, mutta kiva on katsoakin.

Auton omistaa Bernard Whilhelm, ja siitä ollaan tekemässä entistä äreämpää evoluutiomallia tämän vuoden kisoihin. Voit katsoa videon myös täällä.

Teksti Erkki Mäki, kuvat videokaappaus.