Kuudennen etapin tulokset.

Kuudennen etapin tulokset.

Kuudennen ajopäivän jälkeen perjantaina Al Qaisumahista Ha'iliin Dakar-ralli oli puolivälissä, ja tänään lauantaina on vuorossa lepopäivä. Kisa jatkuu jälleen sunnuntaina Ha'il - Sakaka -osuudella.

Espanjalainen Hondan Joan Barreda ajoi jo kolmannen etappivoittonsa vuoden 2021 Dakarissa.

Espanjalainen Hondan Joan Barreda ajoi jo kolmannen etappivoittonsa vuoden 2021 Dakarissa.

Saudi Arabian sydämessä sijaitseva Ha’il oli pitkään maan tärkeimpien kaupunkien välisten kauppareittien risteyspiste. Nykyään siitä on tullut erämaallien pääkaupunki. Siellä on asianharrastajien aktiivinen yhteisö, joka on ruokkinut innostusta lajiin. Kuudennen päivän ajoreitillä myös kilpailijoille lienee selvinnyt, miksi sikäläiset ovat niin innostuneita 4x4-retkistä. Alueella on hiekkaa, hiekkaa ja hiekkaa. Eri kokoiset dyynit peittävät sekä kapeita että leveitä reittejä. Menestys päivän mittaan riippui siitä, miten kuljettaja onnistui kesyttämään tämän epästabiilin materiaalin. Onneksi silloin tällöin paikalle osuva sade teki maaperästä odotettua nopeamman. Niin tai näin, kuljettajat ovat varmasti ansainneet lepopäivänsä.

Eilisen päivän kokonaisajomatka oli 618 kilometriä, josta erikoiskokeen mitta 348 km. Viime mainittua lyhennettiin sadalla kilometrillä, koska edellisen päivän navigointi oli osoittautunut haasteelliseksi.

Ross Branch Yamaha.

Ross Branch Yamaha.

Maaliin siis saavuttiin järjestyksessä Joan Barreda, Hondan tehdastiimi, Ross Branch, Yamahan tehdastiimi ja kolmantena KTM:n Daniel Sanders.

Espanjalaiselle Barredalle etappivoitto oli 27 ja jo tämän kisan kolmas. Hurjasta voittojen määrästä huolimatta hän ei koskaan ole onnistunut saavuttamaan Dakarin kokonaiskisan voittajan viittaa.

Kokonaiskisan tilanne 6. etapin jälkeen.

Kokonaiskisan tilanne 6. etapin jälkeen.

Asemiaan ovat kirineet myös viime vuoden voittaja Hondan Ricky Brabec, joka avauspäivän navigointisähläysten jälkeen ajoi eilen neljänneksi sekä aiemmin kytkinongelman vuoksi yli kaksi tuntia menettänyt KTM:n tehdastallin Matthias Walkner joka ajoi viidenneksi. 

KTM:n Toby Price oli osuuden seitsemäs, mutta se riitti hänelle, että siirtyi kokonaiskisan johtoon tauolle mentäessä. Price piti ykköspaikkaa hallussaan jo aiemminkin voitettuaan ensimmäisen kisapäivän, sen jälkeen on joka päivä ollut eri kuljettaja kärjessä.

Matthias Walkner, KTM.

Matthias Walkner, KTM.

Kakkosena kokonaispisteissä on Hondan argentiinalaiskuljettaja Kevin Benavides ja kolmantena hänen tiimikaverinsa, chileläinen Ignacio Cornejo.

Barreda on tällä hetkellä 7. 6m 25s kärjestä.

Viime vuoden Dakarin voittaja Ricky Brabec on noussut jo 13. ja KTM:n epäonninen Matthias Walknerkin 24:ksi. Brabec on kärjestä jäljessä 19m56s ja Walkner 2h11m37s. Hänen perässään seuraavana on GasGasin tehdaskuljettaja Laia Sanz

Teksti Erkki Mäki, kuvat Dakar-organisaatio.

Sebastian Bühler, Hero.

Sebastian Bühler, Hero.