Bay Area Rider Forumin (BARF) eli sikäläisen motoristifoorumin mukaan poliisit etsivät taloutta koskevaa dokumentaatiota ja muuta informaatiota. Etsintään yrityksen Mountain Viewissä sijaitseviin tiloihin osallistuin noin 30 FBI:n etsivää.

Asiasta kertoi RoadRacingWorld, joka otti yhteyttä myös Ducatin ratsattuun konttoriin, ja sai vastauksen markkinointijohtaja Phil Readilta, joka totesi: "On Ducati Pohjois-Amerikan käytäntö tehdä täydellisesti yhteistyötä hallituksen viranomaisten kanssa. Osana tätä yhteistyötä Ducati North America ei kommentoi tutkimusta."

FBI vastasi sähköpostitse niin ikään. Heidän edustajansa Katherine Zackel kirjoitti seuraavaa: "Voin vahvistaa, että FBI San Francisco oli tässä sijainnissa joulukuun 17. päivä 2020, suorittaakseen oikeuden auktorisoiman lain täytäntöönpanoon liittyvän tehtävän. Tällä hetkellä mitään julkisia tietoja ei ole saatavilla. Käynnissä olevan tutkimuksen luonteen vuoksi en voi kommentoida enempää."

Ratsiaa laajennettiin ilmeisesti myös Ducatin ylimmän tason johdon koteihin ja että kaikessa on kyse taloudellisten väärinkäytösten selvittämisestä, mutta kerromme asiasta lisää, kun tiedämme.

Teksti Erkki Mäki, kuvat Ducati.