Harley-Davidson on taas karsinut "tulevaisuuden mallien" -sivustoaan. Sieltä oli aiemmin poistettu  sähköisten mallien osastolta ainakin keskikokoiset sähkömp-versiot ja nyt myös sähköskootterit. Ainoastaan sähköpolkypyörät näyttävät enää olevan merkin tulevaisuutta, ja myös Livewire on tuotevalikoimassa.

Harley-Davidson ilmoitti viime keväänä uuden pääjohtajansa Jochen Zeitzin voimin laativansa uutta viisivuotisstrategiaa, jonka tulokset piti alunperin kerrottaman jo viime vuoden lopulla. Milwaukeelaisvalmistaja on ottanut aikalisää suunnitelman teossa, ja kertoo julkistavansa sen vuoden 2021 alkupuolella, oletettavasti samaan aikaan kuin se kertoo vuoden 2020 ja sen viimeisen kvartaalin tuloksestaan.

Oletettavaa on, että se on vahvasti miinusmerkkinen, joten osakkeiden arvon ja osakkeenomistajien kannalta on tärkeää, että brändillä on selkeä ja luotettavasti toteutettavissa oleva strategia tarjota erityisesti institutionaalisille osakkeenomistajille. 

Tulevien mallien sivustolta poistettiin jo aiemmin Bronx Streetfighter.

Kuvakaappaus Harleyn tulevien mallien sivulta 12.1.2021.

Kuvakaappaus Harleyn tulevien mallien sivulta 12.1.2021.

Harleyllä on erikseen sähköisten konseptien sivu, jolta sähköskootteri edelleen löytyy, mutta keskikokoiset sähkömoottoripyörät loistavat poissaolollaan.

Yritys on siis vahvasti poikkeamassa alkuperäisestä suunnitelmastaan sähköisten moottoripyörien osalta. Motorcycle väittää löytäneensä myös todisteita siitä, että Livewire-mallin valmistus saattaa päättyä vuoteen 2021. Alunperin Harleyn strategiassa Livewiren piti luoda hypeä, joka vetäisi muidenkin sähköisten mallien myyntiä nousuun.

Motorcycle kysyi Harleyltä kommenttia muutokseen sen tulevaisuuden sivuilta, ja vastauksessaan valmistaja vetosi meneillään olevaan uuden strategian työstöön, jonka vuoksi se ei kommentoi asiaa. Kertoi vain, että Livewire on myydyin sähkömoottoripyörä Yhdysvalloissa ja menestynyt myös maailmalla. Lisätietoja tulee alkuvuodesta strategian julkistuksen myötä. Samalla se myös kertoi olevansa sitoutunut valmistamaan sähköisiä moottoripyöriä. Tällä hetkellä sen ainoa sähköinen malli on kuitenkin Livewire.

Teksti Erkki Mäki, kuvat Harley-Davidson.