Moto Guzzi V85 2021 Giallo Mojave.

Moto Guzzi V85 2021 Giallo Mojave.

Moto Guzzi V85 TT julkistettiin ensi kerran 2018, ja nyt tehdas siis päivittää sitä asiakkailta saadun palautteen myötä. Moottorin vääntöä on parannettu entisestään ala- ja keskierrosalueella optimoimalla työntötankojen nostoa ja keinuvipuja ohjaavia nokka-akseleita sekä hienosäätämällä moottorin ohjauselektroniikkaa.

Muuten moottori on ennallaan, kardaanivoimansiirrolla varustettu ilmajäähdytteinen 90° poikittain sijoitettu V-2. Ventiileitä on kaksi per sylinteri ja imuventtiilit ovat titaania.

Moto Guzzi V85 2021 Nero Etna.

Moto Guzzi V85 2021 Nero Etna.

Uudet pinnavanteet ovat nyt tubeless-mallia ja painavat yhteensä 1,5 kg vähemmän kuin aiemmin, mikä pienentää jousittamatonta kuormaa.

Kuljettajaa avustavaa elektroniikkaa on uusittu sen verran, että siinä on kaksi uutta ajotapavalintaa: Sport ja kustomoitavissa oleva Custom entisten Strada - Street, Pioggia - Rain ja Off-road-valintojen lisäksi. Valinnat vaikuttavat ABS:n, vetoluiston ja ride-by-wire-kaasun toimintaan.

Moto Guzzi V85 2021. Giallo Mojave.

Moto Guzzi V85 2021. Giallo Mojave.

Pyörässä on myös vakionopeudensäädin ja väri-tft-näyttö vakiona. Moto Guzzi MIA:aa, eli Guzzin lisävarusteena saatavaa multimediaplatformia käytettäessä, voit kytkeä älypuhelimesi pyörään laajentamaan mittaripaneelin toimintaa.

V85 TT on saatavilla uusina väriyhdistelminä: Nero Etna, Giallo Mojave ja Rosso Uluru.

V85 TT Travel saa kaikki samat uudistukset kuin TT-versiokin. Ja kuten aiemminkin sen lisävarusteet mahdollistavat pidemmänkin matkanteon siltä seisomalta. Niihin kuuluvat touring-tuulilasi ja sivulaukut, LED-lisävalot sekä säädettävät kahvanlämmittimet ja Guzzin multimediaympäristö.

Tarkempia teknisiä tietoja ei vielä julkistettu, ne kerrotaan myöhemmin.

Teksti Erkki Mäki, kuvat Moto Guzzi.

Moto Guzzi V85 2021. Rosso Uluru.

Moto Guzzi V85 2021. Rosso Uluru.