Tälläkään hetkellä ei ole varmaa tietoa siitä, milloin Hussen iso seikkailupyörämalli tulee markkinoille, mutta patenttitiedot osoittavat, että pyörä on tulossa.

Muutama viikko sitten KTM jätti patenttihakemuksen, jossa kuvataan mukautuvan vakionopeudensäätimen (ACC) tarvitsema etuvaloon upotettu tutka. Järjestelmä tulee myöhemmin julkaistaviin KTM:n ja Husqvarnan malleihin. Webbikeworld uskoo, että merkin etujen mukaista on julkistaa Norden 901 -malli heti kättelyssä mahdollisimman korkeatasoisin varustein, joten myös adaptoituva vakionopeudensäädin ja tutka voisivat olla tarjolla heti ainakin optioina.

Patenttipiirrokset paljastavat ACC-järjestelmän asennettuna pariin erilaiseen KTM:n ajovalokokoonpanoon, ja ennen kaikkea myös isoon pyöreään ajovaloon. ACC sopii erityisen hyvin touring-ajoon pitkille taipaleille, joten ei olisi ihme, jos Norden 901 julkistamista pitkitetään siihen asti, että se on varustettavissa ACC-järjestelmällä.

KTM:n ensimmäisten ACC-järjestelmällä varustettujen mallien pitäisi tulla julkisuuteen tämän kuun lopulla, joten voimme olettaa, että kovin kaukana ei Norden 901:nkään lopullinen julkistus ole.

Husqvarnan uusi adventure-tourer-konsepti 901 Norden.

Husqvarnan uusi adventure-tourer-konsepti 901 Norden. EICMA 2019. Kuva Erkki Mäki.