Echo Quick Release on kypäränhihnan pikalukitus, joka täyttää sekä DOT-, Snell- että NIJ-standardit. Echo asennetaan tupla-D-hihnalukitukseen, ja se mahdollistaa lukituksen ja avaamisen jopa mp-hanskat käsissä.

Laite muodostuu kahdesta teräksisestä lukituskomponentista sekä nailonrungosta, jonka painikkeilla lukitus vapautetaan. Asentaminen on yksinkertaista ja kestää noin viisi minuuttia. Alkuperäinen hihna lukkoineen jää entiselleen, sitä ei tarvitse leikata mitenkään. Pikalukituksen voi myös poistaa valmistajan sivustolta löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Käyttö on yksinkertaista asennuksen jälkeen, lyhyempi metallinen osa työnnetään nailonrungon sisään isompaan metalliosaan kunnes se lukittuu paikalleen.

Echo Quick Releasen hinta on alle 10 taalaa. Lisätietoja valmistajan sivuilta.

Sopivuus kotimaahamme askarruttaa, koska sitä ei ole hyväksytty CE-normin mukaan. Mikä on mielipiteesi asiasta? Lisäksi käytätkö kypärää hihna lukittuna vai auki? Käyttäisitkö lisävarusteena saatavaa pikalukitusta, vai oletko sitä mieltä, että kypäränvalmistajan oma lukitustapa riittää? Kerro meillekin.