Top Mountain Crosspoint -moottoripyörämuseo sijaitsee noin 2200 metrin korkeudessa. Palon syttyminen havaittiin maanantaiaamuna 18.1. noin kello 4.40. Palohälyttimet herättivät ja pelastivat kaksi rakennuksessa nukkunutta henkilöä, jotka ensin yrittivät sammuttaa paloa, mutta nopean palon etenemisen ja savunmuodostuksen vuoksi he siirtyivät ulos ja hälyttivät palokunnan. 

Kun palokunta ehti paikalle, niin rakennuksen koko katto oli jo liekeissä. Noin kuusi tusinaa palomiestä kamppaili palon kanssa estääkseen paloa leviämästä ympäröiviin rakennuksiin. Rakennus oli valmistettu pääosin puusta ja sen näyttelyalue oli kooltaan noin 3000 neliömetriä.

Museo ennen paloa.

Museo ennen paloa.

Museon perustivat vuonna 2016 kaksoisveljet Alban ja Attila Scheiber esitelläkseen muillekin keräilemiään moottoripyöriä.

Museon noin 230 klassikkopyörän kokoelma sisälsi enimmäkseen eurooppalaisia pyöriä kuten Sunbeam, Brough Superior ja Zündapp, mutta myös amerikkalaisia kuten Harley-Davidson, Indian ja Flying Merkel.

Museon kokoelmaa ennen paloa.

Museon kokoelmaa ennen paloa.

Scheiberin veljekset ovat rakastaneet moottoripyöräilyä lapsesta lähtien ja ovat vakaasti kartuttaneet suosikkipyörien kokoelmaansa koko elinikänsä ennen kuin esittelivät pyöränsä suurelle yleisölle.

Päivä on todella surullinen kaikille vanhojen moottoripyörien ystäville.

Palon syttymissyystä ei vielä ole tietoa.

Asiasta kertoi mm. Fireworld. Museon sivulle pääset tästä

Teksti Erkki Mäki, kuvat mm. Top Mountain Crosspoint.