Moto Trainerin moottoripyöräsimulaattori mahdollistaa ajoharjoittelun kotitallissa treenaajan omalla moottoripyörällä, kerrotaan perjantaina julkaistussa Dornan Sportsin tiedotteessa.

Moto Trainerin ohjelmisto siirtää virtuaalisesti kuljettajan ajamaan maailman parhaimmilla radoilla ja mahdollistaa sen, että kuljettajat voivat treenata kaikilla MotoGP-radoilla ympäri maailman.

Simulaattori sopii kaikenkokoisille ja -mallisille pyörille. Moto Trainer voidaan joko linkittää sarjan viralliseen Milestonen tuottamaan MotoGP-videopeliin tai vaihtoehtoisesti voidaan käyttää laitteen sisään rakennettuja ratoja.

Linkitettäessä simulaattori MotoGP-videopeliin kuljettajista tulee osa toimintaa eri tavalla kuin koskaan aikaisemmin: reaalimaailman liikkeet täydellisesti synkronoituina isolla näytöllä näkyvään ajamiseen. Laitteen sisään rakennetut radat puolestaan antavat kuljettajille täydellisen käsityksen radoista.

– Insinööriemme kehittämä ohjelmisto pystyy näyttämään mitä tahansa videota, ja mahdollistaa sen, että kuljettajat pystyvät tallentamaan telemetriatietonsa muistiin. Tämä tarkoittaa sitä, että voit ladata minkä tahansa haluamasi radan ja pyörän, ja toisintaa videolle referenssitelemetrian. Ohjelmisto analysoi sen jälkeen kuljettajan suorituksen seuraamalla kiihtyvyyttä, etu- ja takajarruja, vaihteistoa ja liikeratoja. Se on sovellusalusta, jonka avulla kuljettajat voivat harjoitella kaikilla maailman radoilla järkevään hintaan, totesi Moto Trainerin pääjohtaja Andrea Lombardi.

– Olen ilahtunut siitä, että voimme tiedottaa tästä sopimuksesta, lisätä jälleen yksi tapa siihen, miten fanit voivat liittyä mukaan ja nauttia suosikkiurheilulajistaan. Lisäksi se tosiasia, että laitetta voidaan käyttää MotoGP-videopelin yhteydessä vahvistaa Dornan eSports-hanketta, totesi Dorna Sportsin toimitusjohtaja Pau Serracanta.

Oheisella videolla kaksinkertainen maailmanmestari ja testaajkouluttaja Manuel Poggiali esittelee Moto Trainerin käyttöä. Videon voit katsoa myös täältä.