Matthew Thompson oli 32-vuotias, kun hän kuoli autoilijan kääntyessä hänen kulkureittinsä eteen autollaan. Näkyvyys oli hyvä, Thompson ajoi rajoitusten mukaan, ja hänen moottoripyöränsä valot oli kytketty päälle.

Perheen antamassa lausunnossa lukee: "Poikamme Matthew kuoli liikenneonnettomuudessa 16. helmikuuta 2013. Hän oli 32-vuotias ja jätti jälkeensä järkyttyneen vaimon ja kaksi pientä lasta, joiden elämä on revitty rikki.

Hän jätti jälkeensä myös meidät vanhempansa, sisaren, langon ja tyttärenpojan, jotka rakastavat häntä enemmän kuin sanat kertovat, ja ovat edelleen pöyristyneitä ja kamppailevat tullakseen toimeen asian kanssa."

Thompsonin vanhemmat olivat pidättäytyneet kommentoimasta asiaa julkisesti, kunnes kuulivat tuomion. Kuoleman aiheuttanut nainen sai 120 tuntia yhdyskuntapalvelua sekä kahden vuoden ajokiellon ilman tarvetta käydä uudelleen ajokokeessa tai ajotaitoa parantavilla kursseilla.

Tämän vuoksi vanhemmat haluaisivat muuttaa lakia siten, että kuka tahansa, joka aiheuttaa kuoleman ajamalla, tuomittaisiin väistämättä menettämään korttinsa kahdeksi vuodeksi, ennen kuin voivat uudelleen osallistua ajokokeeseen ja lisäksi että heidän täytyy osallistua ajotietoisuutta parantavaan koulutukseen. Tämä siis muiden mahdollisten rangaistusten päälle.

Asiasta kertoi ensin Motorcycle News. Vetoomuksen voi käydä allekirjoittamassa täällä, mikäli on Iso-Britannian kansalainen. Tällä hetkellä allekirjoittajia on yli 19 500.