Ducatin Pro-I Evo on merkittävä sikäli, että se on valmistajansa ensimmäinen liitettyjen ajoneuvojen edustaja sähköisten kaupunkiajoneuvojen mallisarjassa.

Skuutin on kehittänyt MT Distribution Ducatin lisenssillä.

Pro-I Evo on kehitysmalli ja eroaa Pro-I Plussasta paitsi liitettävyyden ja älypuhelinsovelluksen osalta, myös siten että sen muotoilu on ducatimaisempi ja painottaa enemmän merkin kisa-DNA:ta, korostetaan valmistajan tiedotteessa.

Ducati Pro-I Evo

Ducati Pro-I Evo

Älypuhelinohjelmiston on kehittänyt Italdesign, joka on osa Volkswagen-konsernia kuten Ducatikin. Appi on saatavilla sekä Google Play'sta että Applen App Storesta. Sovellus on suunniteltu eräänlaiseksi virtuaaliautotalliksi, jonka avulla voi rekisteröidä tuotteen. Sen avulla pysyy koko ajan selvillä Pro-I Evo:n päätoiminnoista ja suorituskyvystä kuten akun latausasteesta, ajetusta matkasta ja laitteen viimeisestä sijainnista.

Pro-I Evo on ideaalilaite kaupunkiliikkumiseen kiitos aiempaa voimakkaamman 350 watin tehoisen moottorin, 280 watin akun ja väri-LED-näytön. Ajovalot on myös toteutettu LEDein.

Skuutti on kevyt ja kompakti ja se voidaan taittaa kasaan vaikkapa bussimatkaa tai auton takakonttia varten. Uusi lukitusjärjestelmä sisältää tärinänvaimennuksen, joka tekee skootterista turvallisemman.

Pro-I Evo tulee saataville Euroopassa 1. helmikuuta lähtien, Suomen saatavuudesta ei ole tietoa.

Teksti Erkki Mäki, kuvat Ducati.

Ducati Pro-I Evo

Ducati Pro-I Evo