Cake Kalk AP

Cake Kalk AP

Ruotsalainen sähkömoottoripyörävalmistaja Cake kulkee monella tapaa omia polkujaan. Afrikassa uhanalaisten lajien salametsästys on suuri ongelma, ja vaikka niitä yritetään kitkeä, resurssit ovat riittämättömät.

Pyynnin estämisen ytimessä ovat offroad-pyörät, jotka mahdollistavat kulkemisen tiettömillä taipaleilla. Mutta bensiinikäyttöiset moottoripyörät kovaäänisiä ja säikäyttävät pahoissa aikeissa liikkuvat jo puoli tuntia ennen paikalle ilmestymistään. Se jättää pahiksille myös mahdollisuuden kerätä saaliinsa ja varusteensa kaikessa rauhassa. Bensakäyttöisillä pyörillä on myös ympäristövaikutuksensa. Niiden käyttö on kallista ja polttoaineen kuljettaminen kaksinkertaistaa polttoaineen tarpeen.

Cake Kalk AP

Cake Kalk AP – sähköteknisiä tietoja.

Cake Kalk AP (Anti-Poaching, eli suunnattu salametsästyksen estämiseen) on monella tapaa uudenlainen ratkaisu ongelmaan.

Itse pyörä on kehitetty yhteistyössä Southern African Wildlife Collegen (SAWC) kanssa ja suunniteltu toimimaan Goal Zeron aurinkovoimalatausasemien kanssa. Vankkatekoiset, ruotsalaisen selkeästi muotoillut pyörät, antavat erävalvojille aivan toisenlaiset mahdollisuudet napata konnia. Käyttökustannukset ovat minimaalisia ja pyörät äänettömiä sekä sopivat maastoajoon.

Cake Kalk AP

Cake Kalk AP. Selkeää ja tarkoituksenmukaista ruotsalaista muotoilua.

Osta pyörä – lahjoitat samalla yhden

Kuten arvata saattaa, sähkömoottoripyörä ei ole ilmainen, mutta tämän rahoitusmalli on mielenkiintoinen. Ensinnäkin sekä Cake että Goal Zero lahjoittavat  oman voittomarginaalinsa suoraan SAWC:lle. Lisäksi jos ostat Kalk AP:n itsellesi, niin lahjoitat samalla yhden Kalkin jollekin niistä 25:stä kansallispuistosta, joiden salametsästyksenvastaisesta toiminnasta SAWC vastaa.

20 600 euron hinnalla saat kaksi pyörää, joista toisen siis itsellesi, ja myös lahjoitat samalla pyörän, Goal Zeron latausaseman ja aurinkokennot SAWC:n tiimille. Näiden turvin tämä voi operoida itsenäisesti kansallispuistossa.

Pyörän voi varata etukäteen 1000 taalan etumaksulla täältä. Pyörien ja aurinkovoimapakettien toimitukset alkavat syyskuussa 2021.

Cake Kalk AP

Cake Kalk AP

Kalk AP tekniset tiedot

  • Paino 80 kg. Akusto 50 A /2,6 kWh. Huipputeho 11 kW ja ajoaika yli 3 tuntia. Vääntö pyörältä 280 Nm, huippunopeus 90 km/h. Kolme ajotapavalintaa, kolme moottorijarrutustapaa. Ohjelmisto mahdollistaa toiminnan myös korkeammissa lämpötiloissa. Akku on irrotettavissa ja ladattavissa joko pyörässä tai erikseen.
  • Jousitus suunnniteltu offroad-ajoon. Moottori on pölytiiviis. 18x1.85" vanteet ja 3,5" Continental TKC80-offroad-renkaat. Muoviosat kierrätysmuovia, valaisin irrotettava.


Teksti Erkki Mäki, kuvat Cake

Cake Kalk AP

Cake Kalk AP sekä Goal Zeron latausasema ja aurinkokennot.