Harley-Davidson julkisti vuoden 2021 mallistonsa viime kuussa, mutta sillä on ilmeisesti yksi ässä vielä hihassa. Pan America mallin varsinainen julkistus tapahtuu helmikuun 22. päivä, joten siitä ei ole kyse, vaan kokonaan uudesta Revival-mallista.

Revival sopii mallinimenä Harelyn nykytilanteeseen hyvin, sillä se tarkoittaa mm. "heräämistä", elvytystä" ja myös "herätyskokousta". Näiden asioiden kanssahan milwaukeelaisvalmistaja juuri painii.

Motorcyclen mukaan "Revival"-mallinimi vilahti tammikuun esittelytilaisuuden virtuaaliesityksessä, ja nyt asia voidaan todentaa.

Yhdysvaltain ympäristöviranomainen Environmental Protection Agency, EPA on sertifioinut Revival-touringmallin paluun. Se on 2021 tai 2022 malli, joka tulee rekisteröinnin mukaan joko 107 (1753 cm3) tai 114 ci:n (1868 cm3) Milwaukee Eight -moottorilla. Tosin isompi kone voi tyypillisesti olla varattu erikoismalleihin. 

Pyörässä käytettävä 107 ci moottori lienee sama kuin Electra Glide Standardissa, Road Glidessä, Road Kingissä ja Street Glidessa.

Harleyn vuoden 2020 viimeisen neljänneksen ja koko vuoden tulos julkistetaan tänään. Luvassa on myös uuden viisivuotisstrategian julkaisu. Ehkä jossain kohtaa sivutaan myös Revival-mallia samoin kuin mahdollista tulevaa sähkömoottoripyörämallistoa.

Teksti Erkki Mäki, kuvat Harley-Davidson.