Akseli Herlevin luotsaama Naughty BRGR laajenee jälleen. Viime vuonna Naughty BRGR avasi kaksi uutta ravintolaa pääkaupunkiseudulle Espooseen ja Helsinkiin. Tämän vuoden ensimmäinen ravintola aukeaa Lahteen ja avajaisia vietetään 22. huhtikuuta.

Uusi ravintola avautuu Lahdessa historiallisesti merkittävän funkkisrakennuksen tiloihin Vesijärvenkadulle. Se on toiminut 90-vuotisen historiansa aikana mm. korjaamona, huoltoasemana ja burgeripaikkana.

– Tulemme vaalimaan paikan historiaa teemoittamalla ravintolan moottorihenkiseksi, mitä emme ole tehneet missään muussa kohteessamme. Tällaista ei missään muualla ole ja uskomme, että persoonallinen ravintola kiinnostaa myös pidemmän matkan päästä tulevia asiakkaita, kertoo Naughty BRGR:n toimitusjohtaja Lars Oehlandt.

Lahden uudessa Naughty BRGR -ravintolassa autoilijat otetaan huomioon uudella tavalla. Tilavan parkkipaikan ansiosta asiakas voi tilata ruokansa applikaation kautta ja noutaa sen suoraan numeroidusta parkkiruudusta.

Lahden omaleimaisuudesta Oehlandt nostaa esille myös rakennuksen aiemmat toimijat. Aiemmin rakennuksessa on toiminut esimerkiksi Lahdessa laajaa arvostusta nauttivan Riku Roudon moottoripyöriin erikoistunut myymälä Riku Motor sekä amerikkalaistyylinen hampurilaisravintola.

Naughty BRGR:n suunnitelmat rakennuksen historian jatkuvuuden edistämiseksi miellyttävät myös Riku Routoa.

– Ravintolan profiloituminen moottorihenkiseksi on Lahdelle ja paikan historialle aivan mahtava asia, Routo toteaa.

Koronaepidemian aikana Naughty BRGR:n noutopalveluiden ja -kotiinkuljetusten määrät ovat nousseet merkittävästi. Tämä on otettu lähtökohtaisesti huomioon myös Lahden ravintolan suunnittelussa.

Teksti Erkki Mäki, kuvat Naughty BRGR.