Chester Zawalich on ajanut moottoripyörällä jo 85 vuotta, eikä loppua ole vielä näkyvissä. Mies vietti syntymäpäivään viime viikolla. 

Zawalich kertoo, että kun hän ajaa moottoripyörällään, ihmiset innostuvat, kun kohtaavat niin iäkkään motoristin.

– Kun he tajuavat, miten vanha olen, kaikki haluavat valokuvan minusta pyörän selässä ja puristaa kättäni. Se on uskomatonta.

Mies ei ole koskaan saanut sakkoa tai ollut onnettomuudessa. Toisaalta jokunen aika sitten Brookfieldiläinen poliisi pysäytti hänet, tarkasti hänen rekisteritietonsa ja havaitsi Chesterin iän.

– Ajatte moottoripyörällä tuon ikäisenä?, tuli kysymys kuin marketin hyllyltä.

– Voin näyttää kaikille, mitä osaan. Kun olin nuorempi, olin aika sekopää, Chester kertoo.

Moottoripyörällä ajoa jo 30-luvulta

Mies muistelee rakkautensa moottoripyöriin alkaneen jo 30-luvulla. Hänelle ajaminen oli mieluisaa, kunhan alla oli vain kaksi pyörää. Hän oli jäsenenä kolmessa eri mp-kerhossa, mutta kaikki muut heistä ovat kuolleet, vain Chester on jäljellä.

Hän sai ensikosketuksensa moottoripyöräilyyn, kun eräs maanviljelijä antoi hänen kokeilla Harrikkaansa. Chesteristä tulikin HD-fani, joka kehuu niiden olleen parhaita pyöriä, mitä hänellä on ollut.

Tällä hetkellä Chester ajaa sivuvaunupyörällä, mutta lisäksi hän osti toisen H-D:n, jota on laittamassa kuntoon. 

– Ostin aikanaan paljonkin Hondia sekä saksalaisia ja englantilaisia moottoripyöriä, kunnostin ja myin ne eteenpäin. Siten tienasin elantoni. Jos minulla olisi ne kaikki nyt tallella, olisin miljonääri.

Viimeisimmän täysin uuden Harley-Davidsonin mies osti vuonna 1973. Siitä lähtien hän on ostanut vain käytettyjä pyöriä.

73 vuoden avioliitto

Myös hänen jo edesmennyt vaimonsa Emily piti Harrikoista.

– Inhoan kertoa tätä, mutta ajoin kerran jopa Hondalla, mutta vaimoni sanoi, että minun on parempi siirtyä takaisin Harleyhin, Honda on liian hiljainen.

Pariskunta jakoi monta muistoa ajamisesta Chesterin pyörillä. Mukaanlukien matka upouudella 1937 H-D:llä, jolloin he pysähtyivät jäätelölle Heaven Cityyn Mukwonagoon.

Emily kuoli kaksi vuotta sitten. Pari ehti olla naimisissa 73 vuotta.

Chester asuu edelleen talossa, johon hän muutti Brookfieldissä 48 vuotta sitten. Harley-Davidsonin 110-vuotisjuhlissa vuosi sitten hän sai paljon tunnustusta ja antoi nimikirjoituksia sekä ajelutti ihmisiä sivuvaunussaan.

Toiselle vuosisadalle ehdittyään mies pohtii, ettei hänellä ole aikomustakaan luopua rakkaudestaan moottoripyöriä kohtaan.

Uutinen ilmestyi Motouutiset.fi-moottoripyörälehdessä alunperin 27.8.2014.