Moottoripyörävalmistaja Ducati ja tietokonevalmistaja Lenovo tiedottivat tiistaina, että Lenovo on Ducatin MotoGP-tiimin nimikkosponsori. Muutos näkyy myös tallinimessä. Lenovo on samalla maailman ensimmäinen teknologiayritys, josta tulee MotoGP-sarjan nimikkosponsori.

Data-analytiikan, tekoälyn ja älykkäiden ohjelmistojen rooli moottoripyöräurheilussa kasvaa, ja niiden hyödyntämiseksi tarvitaan kehittynyttä laitteistoteknologiaa. Uusi yhteistyösopimus on jatkoa Lenovon ja Ducatin jo vuonna 2018 alkaneelle yhteistyölle, jolloin Lenovosta tuli Ducatin virallinen teknologiakumppani. Tämän yhteistyön ansiosta Ducatin suunnittelijat ja insinöörit ovat voineet nopeasti ottaa algoritmit ja kilpapyöräteknologian käyttöön sekä kilpa- että maantieajoon tarkoitetuissa moottoripyörissä.

"Globaalien moottoriurheilumarkkinoiden odotetaan kasvavan 10 prosenttia vuodessa aina vuoteen 2025 saakka, mihin osittain vaikuttaa datan ja siten tietotekniikan merkityksen korostuminen moottoripyöräurheilussa. Sen vuoksi Lenovo ja Ducati – kaksi tuotemerkkiä, joita yhdistävät nopeus, tehokas suorituskyky ja periksiantamaton innovatiivisuus – ovat päättäneet nostaa kumppanuutensa korkeimmalle tasolle", sanoo Lenovon varatoimitusjohtaja Luca Rossi.

"Lenovon missio on älykkään muutoksen mahdollistaminen ja odotamme teknologiayhteistyömme laajentamista uusille ulottuvuuksille näin vahvistaen Ducatin kilparyhmää, jotta se voi laajentaa MotoGP:n merkitystä tulevina vuosina”, Rossi jatkaa.

”Uuden kilpailukauden aloittaminen on aina hieno tunne. Otamme sen aina vastaan omistautuneella ja intohimoisella asenteella, jota tukevat Ducatistit ympäri maailman. Aloitamme kauden vahvasti valmistajien maailmanmestaruuden jälkeen, minkä saavutimme niistä haasteista huolimatta, jotka pakottivat meidät etsimään ratkaisuja sellaisiin esteisiin ja tilanteisiin, joita emme koskaan ennen olleet kokeneet”, kertoo Claudio Domenicali, Ducati Motor Holdingin toimitusjohtaja.

"Vuosi 2021 tuo mukanaan monia uusia asioita, kuten uusia kuskeja: Jack Millerin ja Pecco Bagnaian. He ovat kartuttaneet kokemusta Pramac Racing -tiimissä ja nyt heistä tulee virallisen tiimimme uusia kuskeja. Samalla Lenovosta, joka on ollut mukanamme jo vuodesta 2018, tulee Ducati Lenovo -tiimin uusi nimikkosponsori. Tehdastiimimme kuskien lisäksi meillä on myös Ducatin MotoGP -kuski Johann Zarco sekä kolme Moto2:n parasta kykyä, Enea Bastianini, Luca Marini ja Jorge Martin. He tuovat mestaruuskilpailuihin nuorekkuutta ja tulevaisuuteen suuntautuneisuutta. Odotamme innolla vuoden 2021 kauden alkua 28. maaliskuuta Qatarissa ja kuten aina #ForzaDucati -hengessä", Domenicali jatkaa.

Vuonna 2020 Lenovon kumppanuus Ducatin kanssa toi markkinoille myös uusia tuotemerkkejä, kuten rajoitetun erän Lenovo Ducati 5 -kannettavia.