Moottoripyörälegenda myös kertoi olevansa turhautunut siihen, ettei voi ajaa moottoripyörällään normaaleilla teillä, koska hänellä ei ole siihen oikeuttavaa ajokorttia.

Jonathan Rea kertoi tv-haastattelussa suunnitelleensa dokumentoivansa koesuorituksensa karanteenin aikana, mutta kun ajokokeiden vastaanotot suljettiin, hän joutui luopumaan aikeistaan.

Haastattelussa maestro totesi olevan yleisesti tiedossa, että hänellä ei ole korttia, mutta "tässä samalla teille hieman ekstraa".

"Ihmiset tietävät, että minulla ei ole korttia, mutta sitä he eivät tiedä, että reputin teoriakokeen kertaalleen. Tein teoriakokeen, kun asuin Mansaarella, ja epäonnistuin. Eristysvaiheen alussa viime vuonna olin menossa teoriakokeeseen Pohjois-Irlannissa Belfastissa, mutta sain viestin, jossa kerrottiin, että testikeskus oli suljettu", Rea kertoi.

"Haluan saada ajokorttini. Minulla oli siisti idea dokumentoida matka teoriakokeesta ajokokeeseen ja läpimenosta sekä postata se Youtube-tililleni."

"On turhauttavaa, että olen kuusinkertainen  maailmanmestari, mutta en voi ajaa paikalliseen kauppaan moottoripyörällä", kuusinkertainen maailmanmestari päättää.

Asiasta lisää Belfast Telegraphin sivuilla täällä

Rea on hallinnut Superbike-luokkaa viime vuodet suvereenisti, hänellä on maailmanmestaruudet vuosilta 2015-2020.

Teksti Erkki Mäki, kuva Kawasaki.