Mikä paikkausmenetelmä sitten on paras? Moottoripyörän renkaan paikkaamisen pitäisi aina olla väliaikainen ratkaisu, millä turvataan kotiin tai renkaan vaihtoon pääsy.

Tubeless-renkaalle on tarjolla erilaisia ratkaisuja paikkavaahdosta alkaen, mutta sitä ei käsitellä tällä videolla. Renkaan puhkeaminen tien päällä on joka tapauksessa ikävä tapahtuma, varsinkin jos se tapahtuu yllättäen räjähtämällä.

Pistoreiästä yleensä vuotaa ilma reiän suuruudesta riippuen hiljalleen tai nopeasti, aina täytyy vain toivoa, että sen huomaa nopeasti, ja ehtii reagoida, ennen kuin mitään hankalampaa tapahtuu.

Joka tapauksessa renkaan puhkeamisen mahdollisuus on olemassa aina, ja kun kilometrejä siunaantuu tarpeeksi, riski kasvaa. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että kannattaa pitää mukana joko repussa, istuimen alla tai sivulaukussa jotain oheisen videon paikkatarvikkeista. Kamelintuubasarja ei montaa euroa maksa, ja on kohtuullisen pienikokoinen mukanakuljetettava. Lisäksi se on riittävän luotettava, kuten Fortninekin toteaa.

Sisältä päin renkaan läpi asennettava paikka painii luotettavuussarjassa omissa lukemissaan, koska se tiivistää / vulkanoituu renkaaseen sekä leveästä paikkaosasta että renkaan läpi tunkeutuvasta "varresta", mutta se edellyttää renkaan irrottamista vanteesta.

Kannattaa siis katsoa video ja todeta millaiset erot eri paikkaustapojen välillä on, kun Fortnine testaa paikkojen kestävyyttä. Videon tieteellisyys ei ehkä ole huipussaan, mutta riittävä.

Voit katsoa videon myös täällä.