Akin kilpailuviikonloppu alkoi mukavasta, heti ensimmäisestä erästä mies ajoi 2 pistettä. Seuraavat eräs kartuttivat myös pistesaldoa, mutta päivän viimeisestä tuli hylkäys, jota kukaan ei tahtonut ymmärtää, syy oli siniviivan ylitys. Joka tapauksessa ensimmäisen sijoitus 9. kahdeksalla loppusijoituspisteellä.

Sunnuntai alkoi epäonnisesti heti ensimmäisessä erässä tuloksena oli hylkäys. Seuraavista kolmesta erästä tuli 1+1 p ja tekninen keskeytys (tappokatkaisija irtosi), mutta viidennestä ja samalla kisaviikonlopun viimeisestä erästä komeasti erävoitto.

– Kokonaisuuteen en oikein ole tyytyväinen, mutta tästä on hyvä jatkaa. Pyörän jousituksen kanssa oli pieniä ongelmia, mutta saimme apua asiaan Danil Ivanovilta, Aki kertoi heti kisan jälkeen.

Aki Ala-Riihimäki. Kuva Good-shoot.com / Reygondeau.

Aki Ala-Riihimäki. Kuva Good-shoot.com / Reygondeau.

Venäläiset valtasivat ensimmäiset neljä sijaa, ennakkosuosikit siis pitivät pintansa. Molempina päivinä parasta vauhtia piti kolmikko Igor Kononov, Dinar Valeev ja Dimitry Khomitchevitsh, hallitsevan maailmanmestari Danil Ivanovin tullessa heti heidän perässään.

Ivanov ei noussut koko kilpailuviikonlopun aikana selkeästi puolustamaan mestaruuttaan. Sunnuntaina finaalierässä oli paljon ratkaistavana, em. nelikko ajoi viivalle jokaisella mestaruusmielessään. Valeev otti parhaan startin, ja paineli kärkeen. Ensimmäisen kierroksen toisessa päädyssä Khomitchevitsh ajoi paaleihin ja erä jouduttiin uusimaan. Valeev otti jälleen startin, Kononovin seuratessa aivan perässä, Ivanov ei päässyt kärkikahinoihin tällä kertaa mukaan. Neljä kierrosta miehet ajoivat todella tiukkaa jääspeedwaytä, paremmuus ratkesi vasta ruutulipun tuntumassa Valeevin eduksi.

Tämä tiesi sitä, että mestaruudesta jouduttaisiin ajamaan uusintaerä Valeevin ja Kononovin kesken. Uusintaerä meni Valeeville, joka näin ajoi itselleen ensimmäisen henkilökohtaisen maailmanmestaruuden. Hopea meni Igor Kononoville ja pronssi Dimitry Khomitsevichille.

Teksti: Timo Eronen. Kuvat: Good-Shoot.com / Reygondeau.