Imatranajo 2021 on International Road Racing Championshipin (IRRC) eli kansainvälisen moottoripyörien katuratasarjan Suomen osakilpailu.

Heinäkuun alussa järjestettävä Imatranajo on katuratasarjan avauskilpailu. Muut osakilpailut ajetaan Chimayssa, Belgiassa 23. – 25. heinäkuuta, Horicessa, Tsekeissä 14. – 15. elokuuta, Hengelossa, Hollannissa 4. – 5. syyskuuta ja Frohburgissa, Saksassa 18. – 19. syyskuuta 2021. IRRC-sarjasta listätietoa täältä.

Huipputehokkaat moottoripyörät kilpailevat sekä IRRC- että Open-luokkien Superbike ja Supersport-kilpailuissa. Imatranajon 2021 muut kilpailuluokat julkaistaan lähiaikoina.

Road racingin suomalaiskuskien eliittiin kuuluvat muun muassa BMW:llä ajavat Erno Kostamo ja Eeki Kuparinen, Triumphilla kisaavat Anssi Koski ja Kalle ”Masi” Mäntysaari sekä Yamahaa kuskaava Felix Nässi. Lisätietoja täältä.

Sähkömoottoripyörät nähdään nyt ensimmäistä kertaa ajamassa aikaa vastaan Three Flashes –kisassa, Imatralla. Suomea kisassa edustaa Lappeenrannan teknisen korkeakoulun Jamie Hyneman Centerin rakentama JHC Ukkonen.

Aiheesta aiemmin: Jamie Hyneman Center iskee: kotimainen JHC Ukkonen sähkösuperbike kisaa kesällä Imatralla – 0-100 km/h 2 sekuntia

Tapahtumaan saapuu ennätyksellinen määrä moottoripyöräkerhoja. International Imatra Motorcycle Concentration -kokoontumisajo nähdään katuradan ja varikon läheisyydessä 1. – 4. heinäkuuta.

Lisäksi moottoripyörien maahantuojat tuovat uusimmat mp-mallinsa näytteille uudelle MP-EXPO-alueelle Imatralle.

Kisaviikonloppuun liittyvässä Power Festival –tapahtumassa kuullaan vetovoimaisten suomalaistähtien esittämää musiikkia.

Maamme ykkösartistit esiintyvät katuradan välittömässä läheisyydessä, luonnonkauniissa Fortumin puistossa, Vuoksen rannalla perjantaina 2. päivä heinäkuuta ja lauantaina 3. päivä heinäkuuta.

Tapahtuman ohjelma ja esiintyjät julkaistaan ensi torstaina 25. päivä helmikuuta osoitteessa www.powerfestival.fi.

Aikataulu ja lipunmyynti

Kisojen aikataulun löydät osoitteesta www.imatranajo.fi/content/fi/1/10090/Aikataulu.html, ja lipunmyynnin www.imatranajo.fi/content/fi/1/10091/Liput.html

Vuoden 2020 Imatranajoon jo ostetut liput käyvät sellaisenaan vuoden 2021 Imatranajoon.

Pandemian vaikutus tapahtumajärjestelyihin

Niin Imatranajo 2021 –tapahtuman kuin Power Festivalinkin järjestelyt etenevät normaalisti.

Maailmanlaajuinen koronapandemiatilanne on aiheuttanut koko tapahtuma-alalle paljon huolta ja epävarmuutta. Olemme kuitenkin vakuuttuneita, että heinäkuun alkuun mennessä suuriakin ulkoilmatapahtumia ja -festivaaleja on jo mahdollista järjestää turvallisesti kaikkia tilanteen vaatimia viranomaismääräyksiä ja –suosituksia kirjaimellisesti noudattaen.

Ihmisten hyvinvointi on ensisijainen tahtotilamme. Seuraamme herkeämättä pandemiatilanteen kehittymistä ja teemme turvallisuuden maksimointiin liittyviä ratkaisuja sen perusteella, kerrotaan tapahtumajärjestäjän tiedotteessa.

Teksti Imatranajon tiedotus, kuva Pekka Varis.