Brittiläinen moottoripyöräilijöiden etujärjestö Motorcycle Action Group eli MAG kävi tammikuun lopulla korkean tason keskustelun motoristien asemasta. Neuvottelun toisena osapuolena oli liikenneministeriön alivaltiosihteeri, ylähuoneen jäsen ja Norbitonin paronitar, Charlotte Vere.

Neuvottelu oli ilmeisen hedelmällinen, sillä sen tuloksena paronitar Vere toivoo voivansa nostaa moottoripyörien käytön profiilia Yhdistyneessä kuningaskunnassa tilanteen parantamiseksi motoristien osalta.

Paronitar Vere totesi tilaisuuden jälkeisessä julkilausumassaan seuraavaa:

"Kiitän MAG:n edustajia (virtuaali)tapaamisesta keskiviikkona ja moottoripyöräilyn tilanteen valottamisesta. Tunnen, että on lukuisia alueita, missä MAG ja Hallitus voivat tehdä läheisempää yhteistyötä tavoitteena nostaa moottoripyöräilyn profiilia ja parantaa motoristien tilannetta. Olen pyytänyt MAGia toimittamaan minulle listan heidän viidestä tärkeimmästä prioriteetistaan ja odotan näkeväni ne."

Tapaamisen tuloksena MAG parhaillaan kysyy jäsenistöltään näitä viittä tärkeintä prioriteettia, miten parantaa motorisoitujen kaksipyöräisten ja niiden kuljettajien asemaa Englannissa.

"Olen ilahtunut Ministerin asenteesta ja halusta saada aikaan myönteistä muutosta motoristeille. Emme voi väittää saavuttaneemme kaikkea, mitä sydämemme haluavat, koska odotustemme pitää pysyä järkevissä rajoissa, mutta meille on annettu suuri tilaisuus saada aikaan todellisia tuloksia motoristeille. Kiitän Paronitarta hänen ajastaan ja halukkuudestaan tehdä tämä tarjous, totesi MAG:n puheenjohtaja Selina Lavender.

MAG:n keskustelunavausta riittävän korkealle tasolle voi pitää kunnioitettavana. Mitä tuloksia kyselyn pohjalta saatavan prioriteettilistan avulla lopulta saadaan aikaan, jää nähtäväksi. Kyselyn tekemisestä saatava välitön hyöty on kuitenkin jo siinä, että sillä kirkastetaan sikäläisten motoristien edunvalvonnan tavoitteita moneksi vuodeksi eteenpäin.

Asiasta lisää MAG:n sivuilla täällä.

Teksti Erkki Mäki, kuva MAG.