– Buell is back, toteaa yrityksen pääjohtaja Bill Melvin.

– Olemme innoissamme voidessamme tuoda tämän mielenkiintoisen valikoiman superbikeja ja tehomoottoripyöriä markkinoille. Aloitamme nopeimmilla amerikkalaisilla tuotantomoottoripyörillä, jotka on rakennettu käsin USA:ssa, joten se on hieno alku. Valmistamme näistä sovelluksista myös enemmän touring- ja adventuremoottoripyöriä, sitten laajennamme moottorivalikoimaa ollaksemme kilpailukykyisiä muiden globaalien brandien kanssa. Intohimoinen Buell-kansakunta voi kasvaa ja kukoistaa jälleen, Melvin hehkutti.

Buell 1190RX.

Buell 1190RX.

Buell Motorcyclen tuleva mallisto sisältää kura-, dualsport-, touring- ja vielä cruiser-vaihtoehtoja. Lisäksi tarjolle tulee keskikokoisia ja pieniä moottoreita. Buell tutkii myös suuritehoisen sähkömoottoripyörän ottamista mukaan valmistukseen ja kertoon olevansa avoin yhteistyölle muiden valmistajien kanssa.

Tällä hetkellä tuotannossa olevat mallit valmistetaan käsin ja ne perustuvat tehokkaaseen 1190-moottorin ympärille rakennettuun kokonaisuuteen. Luvassa on siis poikkeuksellisen hyvää käsiteltävyyttyä ja paljon tehoa.

Buell on jo julkistanut offroad-mallin, jolla voitettiin AMA-mestaruus viime vuonna.

EBR Motorcycles osti Buellin brändin 2020 ja alkoi kehitystyön tuodakseen Buellin takaisin. Yrityksen kotisivulle pääset tästä.

Buell 1190 Super Touring.

Buell 1190 Super Touring.

Buell Motorcyclesin tämänhetkiset mallit:

Buell Hammerhead 1190RX -superbike. Värit: Heritage Colors tai Carbon Fiber.

Buell 1190SX Carbon Fiberissa on kisaperimää. Sopii sekä vuoriston kanjoneihin, avoimille teille että kaupunkien kanjoneihin.

​Buell 1190 Super Touring puolestaan julkistetaan 2023.

Buell 1190HCR on 2020 julkistettu Buellin ensimmäinen kurapyörä, jolla voitettiin heti AMA:n mestaruus. Paino 161 kg ilman bensaa, mutta muiden nesteiden kanssa.

Kaikissa malleissa on sama 1190 cm3 moottori, joka antaa 185 hevosvoiman tehon.

Teksti Erkki Mäki, kuvat Buell Motorcycles.

Buell 1190HCX.

Buell 1190HCX.