Vietnamilainen Unioncommunity on tiedottanut kehittämästään moottoripyörien pysäköntihallintaratkaisusta, jossa yhdistetään biometrinen kasvojentunnistus automaattiseen rekisterikilven tunnistukseen.

Ratkaisusta käytetään nimeä UBio-X MPass, ja se on tarkoitettu mahdollistamaan saapumisen ja pysäköinnin hallinta samoin kuin estämään moottoripyörävarkaudet yhdistämällä kuljettaja ajoneuvoonsa. Myös tehokkuusetuja on saavutettavissa aiempiin järjestelmiin verrattuna.

Järjestelmän tunnistusaste on 99 prosenttia, jota voidaan lisäksi täydentää video- ja livestriimauksella, yritys kertoo.

Uudet käyttäjät voivat rekisteröityä puhelinnumeron avulla. Järjestelmä toimii myös pienten rekisterikilpien kanssa, ja pystyy autentikoimaan useita rekisterikilpiä pienessä ajassa. Nopea tunnistus tarkoittaa sitä, että kuljettaja voi ajaa portin läpi kuluttamatta siihen turhaan aikaa.

Jokainen UBio-X MPass portti voi käsitellä 15 moottoripyörää minuutissa.

Ratkaisu perustuu UBio-X Pro2 multimodaaliseen kasvontunnistusjärjestelmään, joka voi käyttää autentikointiin myös sormenjälkibiometriikkaa tai kulkukortteja. Sen biometrisiin kykyihin kuuluu myös elossaolon havaitseminen, tunnistus eri kulmista jopa 3 metrin päästä sekä tunnistus maski päässä.

Se voidaan integroida Unioncommin UBio Alpetaan, integroituun turvaratkaisuun, jossa on ajankäytön ja läsnäolon hallinta.

Järjestelmä on tarkoitettu ensi sijaisesti Kaakkois-Aasian markkinoille, missä on valtava määrä moottoripyöräilijöitä. Massatuotanto alkaa huhtikuussa.

Asiasta kertoi Biometricupdate. Unioncommunityn sivuille pääset tästä.

Moottoripyörien kunnollinen huomioiminen pysäköintihalleissa on tärkeä asia pysäköinnin nopeuden ja turvallisuuden kannalta. Mitä pidemmälle kaupungistuminen Suomessakin etenee, sitä tärkeämmäksi pysäköinnin turvallisuus kehkeytyy. On hyvä, että tämänkaltaisia järjestelmiä kehitetään.

Teksti Erkki Mäki, kuva Unioncommunity.