Huhut siitä, että Honda olisi tuomassa markkinoille keskikokoisen seikkailupyörän, ovat kiertäneet maailmalla jo jonkin aikaa.

Viime vuonna Japanissa liikkui vahvistamaton tieto, jonka mukaan työn alla olisi 850-kuutioinen malli, joka tulisi myyntiin 1100-kuutioisen Africa Twinin rinnalle.

Honda antoi Transalp-nimen rekisteröinnin raueta jo 2016, mutta nyt helmikuussa se on rekisteröinyt sen käyttöönsä Yhdysvalloissa.

Rekisteröinti ei vielä varsinaisesti todista, että uusi malli olisi tulossa. Kyseessä saattaa olla myös omien immateriaalioikeuksien tai tuotemerkin suojaamisesta, mutta Hondan mallistossa on adventurepyörien kohdalla aukko nykyisen Africa Twinin alapuolella. Luokka on kuitenkin varsin suosittu, kuten Yamaha Teneren ja KTM:n 790 Adventuren myyntiluvut osoittavat.

Miltä siis kuulostaisi Honda CRF850L Transalp? Löytyykö sille luonnollinen sija nykyisen Africa Twinin alapuolelta? Ja voihan se perustua myös nykyiseen 750-kuutioiseen rinnakkaistwiniin, joka on juuri päivitetty Euro 5 -yhteensopivaksi.

Veikkaan, että olemme syksyllä viisaampia asian suhteen.

Asiasta kertoi mm. Asphalt and Rubber.

Teksti Erkki Mäki, kuvat Honda.