Nimbus on Michiganissa toimivan samannimisen startup-yrityksen käsialaa. Tällä hetkellä laite on olemassa toimivana prototyyppinä. Kaksioviseen ajoneuvoon sopii kerralla kaksi matkustajaa ja kauppakassit. Nimbuksessa istutaan peräkkäin ja sen runko on terästä ja alumiinia ja päällystetty kestomuovista valmistetulla korilla.

Lopullisessa muodossaan Nimbus painaa 290-315 kiloa ja sen huippunopeus on 80 km/h. Se tulee tarjolle varustettuna 8,1 tai 12,4 kilowatin akustolla, joiden pitäisi mahdollistaa joko 126 tai 191 kilometrin matka latauksella.

Akut latautuvat normaalista sähköpistokkeesta 95% valmiuteen 5,4:ssä tai 8,3 tunnissa. Käyttämällä Level 3 laturia, latausaika putoaa molemmilla kapasiteeteilla 45 minuuttiin.

Nimbuksen pituus on 2,3 metriä ja leveys 81 senttimetriä, joten se on korista ja kahdesta etupyörästä huolimatta yllättävän kompakti. Se mahtuu, ja sen pitäisi olla laillisesti pysäköitävissä, moottoripyörille tarkoitettuihin pysäköintiruutuihin. Nimbus on myös ajettavissa perinteisellä autonajokortilla.

Nimbus EV.

Nimbus EV.

Koska etupyörät kallistuvat, sillä voi kallistaa kaarteissa kuten moottoripyörillä, mikä parantaa laitteen käsiteltävyyttä sekä vähentää mahdollisuutta että se pyörähtäisi ympäri.

Nimbukseen tulee myös turvaominaisuuksia kuten kolme airbagia, yksi eteen ja kaksi sivuille, automaattinen hätäjarrutus, kaistavaroitin, ABS ja vetoluiston esto. Lisävarusteita ovat puolestaan lämmitys, ilmastointi, Bluetooth-kaiuttimet ja kosketusnäyttö.

Nimbuksen hinnat lähtevät paikallisesti 6420 dollarista, 5340 eurosta sikäläiseen tapaan ilmeisesti ilman mitään veroja. Laite tulee myös vuokrattavaksi 99 taalan kuukausimaksulla.

Toimitusten pitäisi alkaa vuoden 2022 puolivälistä - loppuvuodesta sekä Yhdysvalloissa, Euroopassa että Latinalaisessa Amerikassa.

Asiasta kertoi New Atlas. Nimbuksen kotisivulle pääset tästä.

Teksti Erkki Mäki, kuvat Nimbus.

Nimbus on laillisesti pysäköitävissä moottoripyörän pysäköintiruutuun ja sitä voi ajaa tavallisella autonajokortilla.

Nimbus on laillisesti pysäköitävissä moottoripyörän pysäköintiruutuun ja sitä voi ajaa tavallisella autonajokortilla.