Trellisrunko ja tankin muotoilu muistuttavat Ducatia.

Trellisrunko ja tankin muotoilu muistuttavat Ducatia.

Viime vuosina erilaisia ja eri näköisiä sähkömoottoripyöriä on esitelty uskomattomia määriä. Voimanlähteen pienuus ja helppo asennettavuus on mahdollistanut todella mielenkiintoisia ratkaisuja, tämä Alibaban yksipyöräinen on taas yksi vaihtoehto.

Mutta sepäs ei olekaan ensimmäinen laatuaan. Se muistuttaa kovasti Rynoa, amerikkalaista gyroskooppihyrrien avulla itsestään pystyssä pysyvää sähkömoottoripyörää, joka esiteltiin jo 2014. Voit lukea aiheesta lisää täällä: Ryno - huikea yksipyöräinen sähköcity-mp nyt ennakkotilattavissa

Aito ja alkuperäinen Ryno.

Aito ja alkuperäinen Ryno.

Ryno ei valitettavasti ole tuotannossa vieläkään, eli sen taru kuihtunee, varsinaista syytä emme tiedä. Sen teknologia on kuitenkin lisensioitavissa ja Rynon suunnittelija on kehittämässä siitä eräänlaista pientä, yhden hengen kantosiipialusta. Ryno Motorsin sivuille pääset tästä.

Polttoainekäyttöiset yksipyöräiset on yleensä rakennettu niin, että kuljettaja istuu pyörän vanteen sisällä, ja moottori on jossain takaliston alla. Vempeleen ajaminen on hillittömän vaikeaa ja varmaan vaarallistakin.

Kiinalainen versio yksipyöräisestä sähkömoottoripyörästä.

Alibaban sivuilla myynnissä ole Rynonkaltainen sähkömoottorinen yksipyörä on paljon sivistyneemmän näköinen. Siinä istutaan "normaalisti" laitteen päällä, ainoa olennainen ero on, että pyöriä on vain yksi.

Pyörän moottorin tehon 2 kW, ja sillä pääsee valmistajan ilmoittaman mukaan 56 - 97 kilometriä yhdellä latauksella. Laitetta saa erikokoisilla akuilla varustettuna. Latausaika on 6-8 tuntia. 

Laitteen nopeudesta ei anneta tietoa, mutta yleensä tämän tyyppiset vehkeet on tarkoitettu kaupunkityömatkakäyttöön, joten veikkaisimme jotain 15 - 20 km/h.

Hintahaitari ulottuu 1549:stä 2344 euroon.

Mikäli innostut asian syvempään tutkimiseen, niin Alibaban kyseiselle verkkosivulle pääset tästä

Kiinalainen versio yksipyöräisestä sähkömoottoripyörästä.

Kiinalainen versio yksipyöräisestä sähkömoottoripyörästä.

Rynon lisäksi markkinoille on pyrkinyt muitakin sähköisiä yksipyöriä:

Uno Bolt: onko tässä maailman ensimmäinen tuotantovalmis yksipyöräinen sähkömoottoripyörä?

One Wheel: 

Vastaus unelmillesi - jos olet haaveillut yksipyöräisestä sähkö-mp:stä