Tämä maailmalla liikkuva uutinen on todella erikoista sorttia. 50-vuotias motoristi on paljastunut todelliseksi kasvoksi nuoren naispuolisen moottoripyöräilijän imagon takana. Paljastumisen aikaan miehellä oli yli 18 000 seuraajan yhteisö Twitterissä.

Miehen nimi on Zonggu, ja hänet löydät Twitteristä nimellä @azusagakuyuki täältä. Hänet paljastettiin tv-show'ssa, joka halusi varmistaa epäilyt, joita oli esiintynyt jo aiemmin hänen kuviensa perusteella, että kyseessä olisikin joku muu kuin kuvissa "näkyvä" henkilö. Online-yhteisö oli ihmetellyt joitakin asioita hänen Twitter-kuvissaan. Kypärän poiston yhteydessä totuus paljastui.

Mies oli käyttänyt editointiohjelmistoa ja sovelluksia kuten FaceApp morfatakseen itsensä "nuoreksi kauniiksi naiseksi". Syynä tähän mies kertoi sen, ettei kukaan olisi ollut hänen mielestään kiinnostunut netissä siitä, mitä "vanhalla sedällä" on sanottavanaan.

Vasemmalla se nuori nainen, oikealla paljastunut Zonggu, 50-vuotias mies. Toki tukka on hieno.

Vasemmalla se nuori nainen, oikealla paljastunut Zonggu, 50-vuotias mies. Toki tukka on hieno.

Jotkut hänen seuraajistaan olivat tulleet epäluuloisiksi huomattuaan kuvissa heijastuksen miehen kasvoista sivupeileissä ja naiselle poikkeuksellisen karvaisen käsivarren jossain kuvassa.

Ettei tämän tarinan erikoisuus päättyisi vielä tähän, on huomattava, että Zonggu on jatkanut Twitter-tilinsä ylläpitoa naishahmona aivan kuten ennenkin, ja ihmiset ovat jatkaneet miehen seuraamista aivan kuten ennenkin, paitsi että tätä kirjoitettaessa seuraajia on jo yli 20 000! Kaikki julkisuus on siis hyvästä.

Osa seuraajista ajatteli aiemmin, että kuvaeditointi oli tehty vain siksi, että nainen olisi näyttänyt nuoremmalta ja kauniimmalta, mutta kuvamuokkaus tapahtuikin vähän syvemmällä tasolla.

Zonggu myönsi, että tuntui hienolta olla online-julkkis, kertoo Visordown.

Vaikka tämä tarina onkin outo, se muistuttaa myös hienosti siitä, että internetin ihmemaailmassa kannattaa olla silmä tarkkana eikä uskoa aivan kaikkea, mitä on tarjolla. Netinlukutaito on tärkeä asia.

Lisäksi: entä jos Zonggu oikeasti onkin nuori tyttö, joka editointisoftan avulla narutti seuraajiaan uskomaan, että on viiskymppinen mies, joka esittää nuorta naista...

Teksti Erkki Mäki, kuvat Zonggun Twitter-tili, ruutukaappaus.