Päijänteen ympäriajo ajetaan tänä vuonna 85. kertaa ja kilpailu alkaa lauantaina 20.3. Vierumäeltä ja päättyy sunnuntaina Vantaalle. Kilpailu ajetaan ilman yleisöä, mutta silti se houkuttelee enduroharrastajia vuosi toisensa jälkeen. Enduro on kilpailumuoto, jossa moottoripyörällä ajetaan maastossa erikoiskokeita, joilta otetaan aikaa. Lisäksi kilpailussa on siirtymäosuuksia näiden maastokokeiden välillä. Matkaa moottoripyörälle Päijänteen ympäriajosta kertyy jopa 800 km.

Osallistuminen vaativaan, kaksipäiväiseen kilpailuun vaatii resursseja kuljettajalta sekä moottoripyörän huollolta. Tätä tukeakseen vantaalainen moottoripyöräalan yritys, RX Moto, on mukana tukemassa edustamiensa merkkien kuljettajia.

– Päijänteen ympäriajo on harrastajille tärkeä tapahtuma, jolloin se on sitä myös meille. Tukeaksemme harrastajia toteutamme tänä vuonna RX Moto varaosapalvelun, josta kuljettajat voivat kilpailun aikana ostaa osia KTM, Husqvarna ja GASGAS -merkkisiin enduropyöriin, kertoo Sami Pöllänen RX Motolta.

Koronasta huolimatta moottoripyöräala kasvoi viime vuonna ja pyöriä rekisteröitiin 9,5% enemmän kuin vuonna 2019. Pöllänen uskoo lisääntyneen vapaa-ajan ja ulkoilun vaikuttaneen alaan positiivisesti ja jopa hieman lisänneen offroad-lajien, kuten enduron ja motocrossin, harrastajien määrää.

Päijänteen ympäriajo ajetaan erikoisjärjestelyin tänä viikonloppuna 20.-21.3.2021.

RX Moto tarjoaa KTM, Husqvarna & GASGAS -merkeillä ajaville kuljettajille varaosapalvelun Päijänteen ympäriajossa. Palvelu kiertää kuljettajien mukana kilpailureitin ja on tavoitettavissa KTM, Husqvarna & GASGAS -teltalla kokoomatauoilla kilpailupäivinä.

Maksuvälineenä varaosapalvelussa toimii käteinen ja maksukortit. Varaosia voi tilata myös verkkokauppamme kautta, jolloin toimitustavaksi valitaan nouto ja osat ovat noudettavissa erikseen sovittavasta paikasta kilpailureitillä.

Osien saatavuutta voi kilpailun aikana kysyä puhelimitse numerosta 040 7799730 tai sähköpostitse osoitteesta info@rxmoto.fi.

Varaosapalvelun löydät seuraavilta huoltopisteiltä: 

  • Lauantai
  • - Jämsän kokoomatauko
  • - Vierumäen iltahuolto
  • Sunnuntai
  • - Lähtö, Vierumäki
  • - Neste K Tuuliruusu kokoomatauko

Kilpailun uutisointia voi seurata Päijänteen ympäriajon kotisivuilla osoitteessa www.paijanne-enduro.fi sekä sosiaalisen median kanavissa:

Facebook - Paijanneajo

Instagram - @paijanteen_ympariajo

Twitter - @Paijanneajo

Youtube - Helsingin Moottorikerho

#Paijanneajo2021 #Päitsi2021

Teksti Erkki Mäki, kuvat KTM.