Kauden 2021 Rukka-mallisto saa täydennystä vaativalle moottoripyöräilijälle suunnitellusta Shield-R-tekstiiliajopuvusta. Sekä takki että housut on tehty 3-kerroksisesta Gore-Tex Pro -laminaatista, jonka päällysmateriaali on repäisy- ja hankauskestävää Corduraa. Kulutukselle alttiimmat alueet on vahvistettu Armacor- ja Keprotec-vahvikkein.

Rukka D3O Air XTR -suojilla varustettu kokonaisuus tarjoaa erittäin hyvän suojauksen, ja asussa on runsaasti tuuletusaukkoja (takissa 8 kappaletta, housuissa 4) sekä Outlast-vuori varmistamassa, että puvun sisäinen mikroilmasto pysyy ajaessa miellyttävänä.

Uusi Shield-R-puku jatkaa Rukan Armaprotection-tuotesarjaa ja sisältää runsain mitoin niitä ominaisuuksia, joita merkiltä on totuttu odottamaan. Gore-Tex Pro -kolmikerroslaminaatti tekee housuista ja takista veden- ja tuulenpitävät, mutta silti erittäin hengittävät. Armacor- ja Keprotec-vahvikkeet kyynärpäissä, hartioilla, polvissa ja lantiolla suojaavat tehokkaasti hankaukselta, minkä lisäksi housuissa on polvien ja takamuksen sisäpuolella lämmön- ja hankauksenkestävät nahkaosiot.

Puvun iskusuojauksesta huolehtivat Rukan ja D3O:n yhdessä kehittämät, Rukan vaatimusten mukaan valmistetut laadukkaat suojat. Rukka D3O Air XTR Level 2 -suojat olkapäissä, kyynärpäissä, selässä, lantiolla, polvissa ja säärissä yhdessä D3O CP1 Level 1 -rintasuojan kanssa tekevät ajosta mahdollisimman turvallista.

Rukka Shield-R - vaativan motoristin tekstiilipuku.

Rukka Shield-R - vaativan motoristin tekstiilipuku.

Kehon lämmönsäätelyä edesauttaa Outlast-vuori, joka muodostaa eristävän kerroksen kehon ympärille viilentäen lämpimällä ja lämmittäen kylmällä säällä. Housujen takamuksessa on ajomukavuutta parantava Rukka AirCushion system, joka muodostaa istuinta vasten ohuen ilmatyynyn ja vähentää siten epämiellyttävää kondensaatiota. Yhdessä Rukka Antiglide Keprotec -luistoneston kanssa Shield-R-housut takaavat optimaalisen mukavuuden myös pitkässä ajossa. Takin kaulukseen on integroitu Rukka ATS Gore-Tex -kauluri, joka antaa tarvittaessa lisäsuojaa tuulelta, mutta jonka voi halutessaan myös piilottaa kauluksen sisään.

Kattavat säädöt varmistavat housujen ja takin istuvuuden, ja strategisiin kohtiin on lisätty joustavaa materiaalia liikkuvuuden ja käyttömukavuuden parantamiseksi. Olkavarressa on nepparisäätö, jonka avulla hihan väljyyttä voi säätää, jotta se ei pääse lepattamaan maantienopeuksissa. Takin ja housut voi yhdistää toisiinsa pitkällä vetoketjulla, tai vaihtoehtoisesti takin voi varmistaa haararemmillä. Housuissa on lisäksi mukana henkselit. Säilytystilaa tarjoavat takin neljä vedenpitävää taskua: kaksi etutaskua, yksi povitasku sekä yksi iso tasku alaselässä.

Rukka Shield-R -takista on saatavilla kahta värivaihtoehtoa: kokomusta ja musta hopeisin yksityiskohdin. Housut ovat saatavilla mustana. Kokovalikoima molemmissa on 46–66, minkä lisäksi housuista voi valita lyhyen, normaalin tai pitkän lahjepituuden.