Konsortion perustivat alun perin Honda Motor Co., Kawasaki Heavy Industries, Suzuki Motor Corporation ja Yamaha Motor Co. huhtikuussa 2019. Sen tavoitteena on sähkömoottoripyörien käytön lisääminen Japanissa.

Perustamisestaan lähtien Konsortio on kehitellyt keskenään vaihdettavissa olevien akkujen ja korvaavien järjestelmien standardia ratkaisuksi asioille, jotka estävät ympäristöystävällisemmän ja mukavan sähkömoottoripyörillä liikkumisen yleistymisen. Näitä ovat ajomatka latauksella sekä lataamiseen kulutettava aika. 

Tarkoituksenaan korostaa sitä mukavuutta ja tehokkuutta, minkä keskenään vaihdettavat akut tarjoavat, Konsortio on tehnyt yhteistyötä "e-Yan Osaka" -kenttätesteissä, joita ovat vetäneet Japanin Autovalmistajien yhdistyksen Sähköautopuoli yhteistyössä Osakan yliopiston kanssa. Tavoitteena on ollut popularisoida ja kasvattaa ympäristöystävällisten sähkömoottoripyörien käyttöönottoa.

Osa yhdessä sovittuja yleisiä määrittelyjä on yhteensopivia Japanin autoalan insinöörien yhdistyksen määritelmien kanssa. Konsortio perustaa vaihdettavien akkujensa teknisen verifikaation ja standardoinnin näihin yhteisiin määritelmiin.

Konsortio myös työskentelee yhteistyössä Japanin autonvalmistajien yhdistyksen kanssa kansainvälisen standardoinnin eteen.

Sitä mukaa kuin tietoisuus ympäristöasioista kasvaa globaalisti, Konsortio uskoo, että yhteistyö ja asian edistäminen koko moottoripyöräteollisuuden voimin on olennaista, että moottoripyörät jatkossakin ovat asiakkaille kiiinnostava vaihtoehto kuljettaessa kohti hiilivapaata yhteiskuntaa.

– Tämä sopimus yhteisesti käytettävien akkujen standardoimiseksi on saavutus, jonka teki mahdolliseksi se, että neljä japanilaista moottoripyörävalmistajaa teki yhteistyötä viimeisten kahden vuoden ajan. Olen kiitollinen kaikille, jotka osallistuivat Konsortion ja Japanin autoteollisuuden insinöörien yhteistyöhön heidän ymmärryksestään ja tuestaan. Samalla kun jatkamme yhteistyötä rakentaaksemme sopimuksemme mukaan ympäristön, joka mahdollistaa akkujen vaihdon, me myös kilpailemme toisiamme vastaan kehittääksemme kiinnostavia tuotteita asiakkaittemme tarpeisiin. Sekä yhteistyöhön että keskinäiseen kilpailuun liittyen työskentelemme kohti laajaa sähkömoottoripyörien adoptiota toteuttaaksemme uusiutuvien luonnonvarojen käyttöön perustuvan yhteiskunnan kehittämistä, totesi Konsortion sihteeri ja Hondan Motor Co:n toimitusjohtaja Noriaki Abe.