Vuoden 2021 MotoGP-luokan avauskisan vei Qatarissa nimiinsä Monster Energy Yamahan Maverick Viñales. Mies kipusi kisan voittoon vain sekunnilla ennen toiseksi ajanutta Johann Zarcoa (Pramac Racing). Ranskalainen ja kolmanneksi ajanut Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) sitten pudottivat hallitsevan maailmanmestarin Joan Mir'in (Team Suzuki Ecstar) neljänneksi.

Yksityistallissa ajava Johann Zarco oli nopein Ducati.

Yksityistallissa ajava Johann Zarco oli nopein Ducati-kuski.

Quartararo oli viides, ja Rins kuudes. Seitsemänneksi ajoi Aprilian Aleix Espergaro, joka voitti Repsol Honda Teamia debyyttikisassaan hienosti edustanutta nuorempaa veljeään Pol Espargaroa vain 0,056 sekuntia.

Jack Miller (Ducati Lenovo Team) päätyi yhdeksänneksi, ja jäi kaipaamaan ensi viikonlopun uutta kisaa saadakseen näyttää osaamistaan. Moto2 luokan maailmanmestari Enea Bastianini (Esponsorama Racing) ajoi kymmenenneksi vain yhdeksän sekuntia voittajasta.

Ducatin tehdastallin Francesco Bagnaia oli kolmanneksi nopein.

Ducatin tehdastallin Francesco Bagnaia oli kolmanneksi nopein.

Repsol Honda Teamin Marc Marquez joutuu jättämään vielä seuraavankin kisan väliin ennen kuin pääsee mukaan kisaamaan. Häntä tuurannut Stefan Bradl teki jälleen hienoa työtä ja oli 11. Tohtori Rossi puolestaan sijoittui 12.

Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing) oli nopein KTM-kuljettaja, ja hänen tiimitoverinsa Brad Binder oli 14. ja Martin 15.

MotoGP podium

MotoGP podium vasemmalta: Zarco, Vinales ja Bagnaia

MotoGP podium vasemmalta: Zarco, Vinales ja Bagnaia

1 Maverick Viñales - Monster Energy Yamaha MotoGP - Yamaha - 42:28.663

2 Johann Zarco* - Pramac Racing - Ducati - +1.092

3 Francesco Bagnaia - Ducati Lenovo Team - Ducati - +1.129

* Yksityistallin kuljettaja

Maverick Viñales:

Vinales ja high five.

Vinales ja high five.

"Oikeasti, minusta tuntuu uskomattomalta. Startti ei oikeastaan onnistunut kovin hyvin, keulin aika tavalla. Joten siinä meillä on vielä työstettävää. Mutta sen jälkeen tunsin potentiaalini, ja otin kaiken tyynesti ja säästelin renkaita hyvää iskuhetkeä varten. Yritin olla ovela ja rauhallinen ja valita oikean paikan, jolloin iskeä. Lopulta käytin mahdollisuutta hyväkseni ja yritin kontrolloida renkaan kulumista ja käyttää tehoa oikein. Kaikkiaan se meni hyvin. Se oli fantastinen viikonloppu, totesi Viñales ja kiitti perhettään ja vaimoaan saamastaan tuesta.

Teksti Erkki Mäki, kuvat MotoGP.