Antoni Bou i Mena, joka vielä paremmin tunnetaan nimellä Toni Bou, syntyi lokakuussa 1986 Pierassa, Kataloniassa ja Espanjassa. Hän on voittanut sekä ulko-. että sisäratojen trial-maailmanmestaruudet vuodesta 2007 vuoteen 2020 eli kaikkiaan 14 kertaa, mikä on täysin ainutlaatuista.

Toni Bou liittyi Honda Montesa tiimiin 2007 ja siitä lähtien Honda ja Bou ovat olleet voittamattomia. Boun nykyinen Montesa 4RT kisatrialpyörä painaa vaivaiset 73 kilogrammaa, jota maestro kyllä osaa arvostaa.

Youtubessa on runsain mitoin videoita, joissa Bou temppuilee ja treenaa trialpyörällään mitä uskomattomimpien kallioiden ja paalujen päällä osoittaen aivan käsittämätöntä pyörän hallintaa.

Siksipä ei olekaan ihme, että Bou kesyttää 152 kilogrammaa painavamman Honda CRF1100 Africa Twininkin. Mutta pitää jälleen muistuttaa, että se ei ole mikään helppo temppu, vaan vaatii todellista osaamista.

Mutta ei mietitä sitä liikaa. Nautitaan vain, ja seurataan mestarin otteita. Ja pohditaan, että mahtaako mies ottaa 15. maailmanmestaruutensa hallissa ja ulkosalla tänä vuonna.

Mikäli ensimmäinen video ei näy alla, voit katsoa sen täällä

 Voit katsoa tämän seuraavan videon myös täällä.

Teksti Erkki Mäki, kuvat ruutukaappaus.