“Scout Rogue” on itse asiassa nimiparadoksi, koska suomennettuna se on eräänlainen susi lampaitten vaatteissa. Sana Scout tarkoittaa partiolaista tai tiedustelijaa ja Rogue? Niin, se puolestaan voidaan kääntää esimerkiksi sanoilla roisto, konna, veijari, tai vaikkapa ketku.

Partiolaisketku? Nimi antaisi odottaa jotain rennompaa tai sitten karumpaa versiota nyhtyristä Scoutista.

Tavaramerkkihakemus on jätetty USA:ssa 1.4. ja Australiassa ja EU:ssa tällä viikolla. Nimi "Scout Rogue" on rekisteröity käytettäväksi "moottoripyöristä ja siihen tarkoitetuista rakenneosista", kertoo Motorcycle.

Joka tapauksessa näyttäisi olevan selvää, että malli rakennetaan Scout-platformin pohjalle, ja siinä käytettäneen joko 1133- tai 1000-kuutioista vesijäähdytteistä Scoutin konetta. Onko tulossa jonkinlainen scrambler-versio perus-Scoutista vaiko sitten "mustempi" versio, sitä ei vielä voi tietää. Mielenkiintoista olisi, jos kyseessä olisi streetfighter-versio, kun Harley juuri hiljan peruutti aikomansa Streetfighter-mallin tulon.

"Rogue"-mallinimen osalta kiintoisaa on kuitenkin se, että Polaris rekisteröi tuotenimen jo 2013, tosin silloiselle Victory-merkkiselle moottoripyörälleen. Se voi tarkoittaa sitä, että Scout Roguen piti olla alunperin Victory, ehkä seuraaja 1179 cm3 moottoria käyttävälle Octanelle. Kyseessä ei olisi ensi kerta, jolloin Polaris on kierrättänyt Victoryksi aiottua mallia Indianina. Esimerkiksi Challengerin moottori oli alunperin aiottu Victoryyn.

Teksti Erkki Mäki, kuvat Indian.