Royal Enfield kertoi tiedotteessaan, että se jatkaa moottoripyöriensä myyntiä Vietnamissa, mutta etsii uutta jälleenmyyjää Vietnamin markkinoille.

Vietnamin moottoripyörämarkkinat ovat maailman neljänneksi suurimmat, joten olisi ollut erikoinen ratkaisu vetäytyä maasta. Suurempia ovat vain Intia, Kiina ja Indonesia.

– Vietnam on tärkeä markkina Royal Enfieldille. Haluamme kieltää uutiset, joissa kerrotaan RE:n olevan poistumassa Vietnamista. Meillä ei ole aikomustakaan lähteä sieltä ja olemme vakaasti sitoutuneet kasvattamaan osuuttamme keskikokoisten pyörien segmentissä täällä. Etsimme parhaillaan uutta jakelijaa Vienamiin, ja siihen asti, kunnes sellaisen löydämme, Al Naboodah International hoitaa moottoripyöriemme tuen ja huollon maassa, todetaan RE:n vastineessa.

– Uskomme, että Vietnamissa on vahva ja kasvava markkina perinteisille retrotyylisille, helposti lähestyttäville ja tunteitaherättäville keskikokoisille moottoripyörille. Meillä on jo nyt merkittävä markkinaosuus segmentistä ja olemme fokusoineet pitkän aikavälin strategiseen suunnitelmaan johtaa ja kasvaa tässä segmentissä Vietnamissa. Meillä on myös vakaat suunnitelmat kasvattaa ja vahvistaa vähittäismyyntiverkostoamme maassa.

Asia siis kunnossa ja Royal Enfield taas menossa eteenpäin, myös Vietnamissa. 

Teksti Erkki Mäki, kuva Royal Enfield